V Paradi plesa. Anita Čanadi, Nika Zidar, Mihaela Wabra Kucler, Manca Dolenc, dr. Henrik Neubauer

Nasmejane plesalke Manca Dolenc, Nika Zidar, Anita Čanadi in Mihaela W. Kucler (foto: L. V.)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vas vabimo v družbo ženskih energij. Za vas bosta plesali flamenko članici skupine CoraViento, Manca Dolenc in Mihaela Wabra Kucler. Razkrili bosta, zakaj se njihova skupina odloča za produkcijo celovečernih predstav, kdo so največje navdušenke nad flamenkom in kako razbijajo stereotipe o tem španskem plesu.

Nekdanja plesalka latinskoameriških plesov Manca Dolenc in Mihaela Wabra Kucler, ki je preplesala od jazza do baleta, sta zdaj zapriseženi flamenki.
Iz Maribora, iz Plesne izbe prihajata koreografinja Anita Čanadi in mlada plesalka Nika Zidar, ki bosta predstavili najnovejšo koreografijo V tuji koži in napovedali, kdaj v juniju bo Plesna izba imela letno produkcijo.
Plesalka mlajše generacije Nika Zidar in koreografinja ter pedagoginja Anita Čanadi
Seveda vas ne bomo pozabili spomniti na 29. april, svetovni dan plesa. Poslanico je napisala žal že pokojna ameriška legenda Trisha Brown, prebral pa vam jo bo dr. Henrik Neubauer, ki je bil pred 36 leti tudi iniciator, da je gledališki inštitut pri UNESCU 29. april razglasil za mednarodni dan plesa.
Dr. Henrik Neubauer je iniciator mednarodnega dneva plesa in bo prebral poslanico, ki jo je skozi svoje intervjuje posredovala pokojna …
… Trisha Brown.
Premierno si oddajo lahko ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3 in v ponovitvi v sredo, 19. 4., ob 16.45 in v soboto, 22. 4., ob 12.00 na TV3. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba. (Foto: Leo Vučemilović)
View Gallery 6 Photos