V Katji Orgl spet vzbujena strast do plesa

Nekdanja plesalka Katja Orgl se vrača na plesno sceno.

Bivša športna plesalka Katjo Orgl, ki je kljub številnim zavidljivim uspehom doma in v tujini pred leti zapustila tekmovalno plesno pot, se je spet našla v mariborskem klubu reKREATIVO, kjer podaja svoje plesno znanje in razvija svojo plesno kreativnost.

Kaj sploh je reKREATIVO? Klub reKREATIVO Maribor je bil ustanovljen julija 2012, je prostovoljno, nepridobitno, samostojno združenje, katerega namen je vzpodbujanje kreativnosti, plesne in nasploh športne dejavnosti ter aktivnega načina življenja, pozitivne življenjske naravnanosti, dobre vzgoje otrok in solidarnosti. V klubu organiziramo številne delavnice za otroke, mladino in odrasle, izvajamo izobraževalne programe, plesne in jezikovne tečaje, šolo muzikala ter prirejamo tematska predavanja, kulturne, športne in druge družabne dogodke.
V čem se vaš klub razlikuje od ostalih? V našem klubu vlada pozitivna misel. Radi bi ponudili možnost vsem, ki imajo dobre ideje, so ustvarjalni in inovativni in nimajo možnosti, da se pokažejo in predstavijo. Od drugih klubov se razlikujemo prav v tem, da smo odprti za vsa področja, nismo centrirani le v ples oz. v šport, temveč se trudimo biti kreativni in rekreativni na kar se da vseh področjih. Vrata z veseljem odpremo vsakemu posamezniku, ki je v nečem dober oz. si dober želi postati, ob tem pa mu pomagamo, da postane še boljši. Tako kot naši člani tudi mi razvijamo svojo reKREATIVNOST vsak dan. Organizirali smo že tudi dve humanitarni plesni prireditvi – v oktobru smo organizirali humanitarni plesni maraton, kjer smo zbrana sredstva namenili nakupu opreme na oddelku za intenzivno nego klinike za pediatrijo UKC Maribor, v decembru pa smo organizirali dobrodelni večer plesa in glasbe, hkrati produkcija našega kluba, kjer smo zbrana sredstva namenili družini iz Dogoš, ki je v poplavah dejansko izgubila vse. Cel december smo v klubu tudi zbirali igrače, za vse, ki jih potrebujejo in si jih morda ne morejo privoščiti. Kako dober občutek je, ko lahko z majhnimi korakci pripomoremo k večjemu koraku!
Kaj je bil povod za ustanovitev kluba? Ustanovitelji kluba so se zanj odločili prav zato, ker je drastično pomanjkanje takšnih klubov, čeprav je Maribor poplavljen z raznimi klubi in šolami. Primanjkuje pozitive, predvsem na ustvarjalnem področju primanjkuje vzpodbujanja in pozitivnega usmerjanja (predvsem mladine).
Kaj pa konkurenca? Prav zaradi naše edinstvenosti v Mariboru sploh ne zaznavamo konkurence, saj je naš klub res nekaj takšnega, česar v Mariboru še ni. Kosamo se lahko z najbolj priznanimi tako plesnimi šolami kot tudi posameznimi delavnicami in izobraževalnimi centri. Kvaliteta je na visokem nivoju, vzdušje v klubu pa te enostavno prevzame s pozitivno energijo. Gre za edinstveno izkušnjo, tako za naše člane kot tudi nas vaditelje. VIVO reKREATIVO POZITIVO!
Zakaj ste pravzaprav nehali s plesno kariero in kako danes doživljate ples? Od nekdaj pravijo, da mi je ples bil položen v zibko. Tako sem ga tudi zaznavala, že od 4. leta, ko sem začela plesati. Zame je bil odgovor na vse; na veselje, žalost, stres … Občutki ob plesu so še vedno neopisljivi. Ples mi je predstavljal način življenja in ne le šport, s katerim se ukvarjam. S plesalcem Alenom Pavlecom sva dosegala vrhunske rezultate ne le v Sloveniji, ampak po celotni Evropi. Bila sva nekje na takratnem vrhuncu, ampak v plesu več nisem zaznavala tiste strasti, ki mi je do plesa bila prirojena. Velik šok, verjetno kar za vse, ki so spremljali najino plesno kariero. Malokdo je razumel in podpiral mojo odločitev, zame je bilo to eno najhujših obdobij – brez plesa sem se počutila tako zelo izgubljeno. Nato sem ples videla z drugega zornega kota. Kaj vse se dejansko za vsem tem bliščem plete, koliko slabega so prinesle vse dobre stvari, videla sem marsikaj, česar med svojo kariero nisem utegnila videti. In ko sem ples spremljala kot gledalka, so bili le redki tisti, ki sem jih z veseljem gledala.
Za nekaj časa sem se popolnoma umaknila od plesa, se posvetila študiju in t.i. normalnemu načinu življenja. Potem pa me je malo po malo vleklo v plesne dvorane in z veseljem sem kdaj pa kdaj zaplesala. Brez pritiskov, brez večjega napora – parket, glasba in jaz. Vsak gib sem začela zaznavati drugače kot prej. Vse se zdi tako zelo lahko in prav. Spet sem se našla. In našel me je tudi reKREATIVO. Z vso svojo pozitivo kluba me ples danes privlači bolj kot kdajkoli prej. Odpiram si nove možnosti v različnih plesnih zvrsteh, rada predajam svoje znanje drugim. Dandanes torej ples spet zaznavam kot strast, ki sem jo ponovno obudila.
View Gallery 10 Photos