V Blackpoolu že videno: Škufca zadnji v finalu, Krajcer obtičal v polfinalu

Andrej Škufca in njegova Melinda Torokgyorgy dobro poznata parket v Blackpoolu.

Predzadnji dan velikega angleškega tekmovanja v Blackpoolu je minil v znamenju, po mnenju mnogih, najtežje in najbolj atraktivne tekme med plesalci, in sicer profesionalci v latinskoameriških plesih. Že po ustaljenem redu so na parketu prekrasne blackpoolske dvorane in v ritmih živega orkestra nastopili trije naši pari. Peter Majzelj in Maja Geršak sta se uvrstila med oseminštirideset najboljših, mesta se namreč v Blackpoolu objavijo od prvega do šestega, torej samo v finalu. Prošnji za komentar se nista odzvala, kar da misliti, da sta nad uvrstitvijo razočarana. Zadnje priprave pred odhodom v Anglijo sta opravila odlično in lahko bi dejala, da ”starejša sta, boljša sta”. A očitno za kaj več še vedno ni dovolj.
V polfinalu je obtičal tudi blackpoolski povratnik in veliki zmagovalec tekmovanja pred dvema letoma v članski kategoriji par Matej Krajcer in Iwona Golczak. Njuno prvo tekmovanje je bilo januarja v Bournemouthu, ko je bil rezultat enak blackpoolskemu. “Bila sva v polfinalu, plesala sva odlično, sva zadovoljna, tekma je bila močna,” je na kratko sporočil Matej.

Matej Krajcer in Iwona Golczak sta v hudi profi konkurenci kar naprej v polfinalu.
Rep finala in šesto mesto, enako kot januarja v Bournemouthu, pa je zasedel Andrej Škufca s soplesalko Melindo Torokgyorgy. ”Bila sva šesta, vendar je bil to eden mojih najboljših turnirjev. Konkurenca je res fantastična in veselje je plesati finale. Odplesala sva sedem rund,” je zadovoljno sporočil Andrej.
Andrej Škufca in Melinda Torokgyorgy lovita rep finala, a sta z nastopi zadovoljna.
Zmagala sta Poljaka Michael Malitowski in Joanna Leunis, s katerima na posebnih projektih občasno sodeluje tudi slovenska trenerka Barbara Nagode Ambrož, kar gre nekaterim slovenskim trenerjem hudo v nos.
Barbara Nagode Ambrož občasno sodeluje z najboljšim profi parom sveta Joanno Leunis in Michailom Malitowskim.
Trenerka Daniela Škofic Novak nam komentarja o profesionalcih ni poslala, predvidevam, da je še vedno šokirana ob dejstvu, da Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj nista zmagala v konkurenci članov. Ampak drugo mesto je tudi velik uspeh.
Fredijev trio Jagoda Štrukelj, Jurij Batagelj in Daniela Škofic Novak; na zmago v Blackpoolu bo treba še malo počakati.
Jutri bo svoj nastop opravil še zadnji slovenski par, in sicer Domen Krapež in Monica Nigro med profesionalci v standardnih plesih. Nekateri pari načrtujejo, da si bodo po tej naporni tekmi vzeli celo kakšen teden postblackpoolskega dopusta.

Po objavi članka pa smo dobili tudi izjavo Daniele Škofic Novak, ki sporoča iz Blackpoola:" Tekma profesionalcev je bila tako močna kot že dolgo ne. Že v polfinalu so bili vsi pari neverjetno dobri. Matej in Iwona ter Andrej in Melinda so plesali v polfinalu odlično. Glavni čar Blackpoola je ravno v tem, da tu vsi plešejo super, ponavadi bolje, kot na katerikoli drugi tekmi. Končni razplet ni prinesel nobenih presenečenj, kar je tudi trade mark Blackpoola, še posebej pri uveljavljenih, profesionalnih parih. Andrej je sinoči odplesal najboljši finale v svoji karieri do sedaj."

View Gallery 5 Photos