Tomaž Ambrož spet maturantski rekorder

Idejni oče maturantske četvorke Tomaž Ambrož je združil v sinhroni ples že 182.112 ljudi.

Na predstavitvi založbe Učila, ki je izdajatelj Guinnessove knjige rekordov, se je šef plesne šole Urška Tomaž Ambrož postavil ob bok še nekaterim Slovencem, ki so pripomogli k različnim neverjetnim dosežkom.

Tomaž Ambrož na predstavitvi Guinnessove knjige rekordov založbe Učila …
Tako je v knjižni izdaji za leto 2011 zapisan Davo Karničar kot lastnik rekorda za najhitrejši spust s smučmi z Mount Everesta, pa Marko Baloh, imetnik dveh kolesarskih rekordov, Matjaž Kuntner je našel največjega pajka mrežarja na svetu, člani ŠKD Mali Boštanj pa so postavili največji kres na svetu. V Guinnessovo knjigo rekordov so se z letošnjim rezultatom največja četvorka na enem mestu zapisali maturanti in maturantke na Maturantski paradi v Ljubljani, ko je 21. maja zaplesalo 6984 plesalcev. Spomnimo, da so plesalci plesali v dežju, a zagnanost ni bila nič manjša, kot če bi sijalo sonce.
… in v družbi ostalih slovenski rekorderjev Matjaža Kuntnerja, Dava Karničarja in Marka Baloha.
Tomaž Ambrož, organizator največje četvorke na svetu, je seveda na ta rekord zelo ponosen. "Mi smo pod blagovno znamko Maturantska parada dosegli že šest rekordov, ni pa seveda nujno, da so vedno vsi rekordi zapisani v knjigi. To je odločitev založnika in mi smo tokrat zapisani tretjič. Sem pa zelo ponosen na to, da sem v desetih letih, odkar organiziram Maturantsko parado, uspel združiti v sinhroni ples točno 182.112 plešočih ljudi.” To je pa seveda spet poseben rekord in ne glede na vse zaplete, ki zadnjih nekaj let spremljajo ta dogodek, Ambrož že napoveduje Maturantsko parado za leto 2011. Tradicionalno se bo zgodila tretji petek v mesecu maju, in sicer 20. maja točno opoldne.
Plesalci ljubljanske maturantske Parade so se zapisali v knjigo rekordov.
View Gallery 4 Photos