Temperamentni Miša Cigoj tesno za Zoranom Plohlom in Tatjano Lahvinovič

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta slavila prvo zmago med profiji.

V treh tekmovalnih dneh so na plesni parket kupole Gospodarskega razstavišča stopile vse starostne kategorije, od najmlajših pa do najstarejših in najbolj izkušenih. Zaplesali so tudi svetovni prvaki. Začetek tekmovanja je pripadel kategoriji vzhajajočih zvezd v standardnih in latinskoameriških plesih. Iz Urškinega Active Teama pa sporočajo o uspehih svojih plesalcev: "V standardnem delu sta se iz Urška Active Teama na 7. mesto uvrstila Luka Fabjan in Stefanie Schrottner, v latinskoameriškem delu pa sta na 2. stopničko stopila Lukaš Mušinka in Anca Elena Borcan, na 7. mesto sta se ponovno uvrstila Luka Fabjan in Stefanie Schrottner, Miha Žerjav in Valeriya Musina sta si priplesala 10. mesto, Peter Pipp in Eva Osolnik sta tekmovanje zaključila na 14. mestu, Andrej Marolt in Nina Vrhovnik pa na 32. V petek so se za odličja pomerili tudi mladinci, ti v kombinaciji desetih plesov. Zmago sta slavila Jure Bergant in Ana Mesec, na drugem mestu sta bila Nejc Fir in Ana Ekart, bron sta si priplesala Nino Kleindienst in Urška Bencak, na sedmo mesto pa sta se uvrstila Martin Mestek in Zala Fuchs. V polfinalnem delu sta nastopila tudi Gregor Gregorinčič in Sara Seršen ter Žan Vrhovski in Maša Bencak. Za starejše mladince je bil prvi dan letošnjega turnirja Ljubljana Open 2012 namenjen kombinaciji desetih plesov. Člana Urškinega Active Teama Winson Tam in Anastasia Novikova, ki branita barve Kanade, sta postala absolutna zmagovalca, saj sta si v vseh desetih plesih priplesala 1. mesto."
Sobota, 7. 4. 2012, je bila v kategoriji starejših mladincev namenjena standardnim plesom. Kot že prejšnji dan sta zmago slavila Winson Tam in Anastasia Novikova, v finalu pa sta se na 6. mesto uvrstila Marcel Vodenik in Naja Dolenc.

Matej in Špela Kralj na parketu turnirja Ljubljana Open 2012.
V zgodnjem popoldnevu so v soboto svoje tekmovanje začeli članski plesni pari v standardnih plesih. V večernem delu sta si bronasto medaljo priplesala Matej in Špela Kralj, aktualna državna prvaka v standardnih plesih. Boljša od njiju sta bila tokrat Csaba László in Viktória Páli ter Pasquale Nudo in Yulia Saykina iz Italije. Peter Pipp in Eva Osolnik sta se uvrstila na 31. mesto, Luka Fabjan in Stefanie Schrottner pa na 41.
Špela Kralj je za naš portal strnila vtise s tekmovanja: "Plesala sva samo sobotni standard. Latina nisva plesala, ker smo se zaradi osveženih programov tako odločili s trenerjem. S tekmo sva bila zelo zadovoljna, po mojem sva tudi plesala dobro. Je pa v nedeljo kar pasalo biti v vlogi gledalca in si ogledati prihodnje konkurente, tako da sem v predstavah uživala in navijala z našim teamom. Po odzivih ljudi, ki so povedali mnenja, jim je bila tekma zelo všeč in so bili veseli, da so prišli pogledat. Za naslednje leto pa vemo, da moramo še bolj glasno razbobnati in narediti še več reklame za največjo slovensko tekmovanje."
Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta zdaj že slovenski par.
Seveda so bile vse oči uprte v kategorijo profesionalcev v latinskoameriških ritmih. V finalu sta Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, ki sta se po treh letih vrnila pod okrilje slovenske plesne zveze, vendar sta bila na štartni listi označena še kot Hrvata, slavila zmago. Takoj za njima pa se je s srebrom okitil povratnik na plesni parket Miša Cigoj, ki že nekaj časa pleše z zamejsko Slovenko Niko Bagon. Premagala sta Luco Bussolettija in Tjašo Vulič, ki sta si priplesala 5. mesto.
Miša Cigoj je z Niko Bagon zasedel drugo mesto.
Med mladinci v latinskoameriških plesih sta se na 3. mesto uvrstila Nino Kleindienst in Urška Bencak, na 4. mesto Jure Bergant in Ana Mesec, na 8. mesto pa Nejc Fir in Ana Ekart. Tekmovanja so se udeležili tudi Gregor Gregorinčič in Sara Seršen, Žan Vrhovski in Maša Bencak, Martin Mestek in Zala Fuchs, Nino Dotto in Lana Donko, Žiga Vintar in Maša Kastelic ter Simon Arko in Hana Ravnikar.
Ana Mesec je komentirala tekmovanje in bližajoče se državno prvenstvo v latinu: "Na LJ open sva zelo uživala, predvsem zaradi klubskih navijačev in dobre atmosfere v dvorani. S plesom sva bila zadovoljna. Na državnem prvenstvu si seveda želiva čim boljše publike in podporo klubskih kolegov. To nama veliko pomeni! Zavedava se, da naju v soboto čaka težka naloga, ki jo bova tudi premagala."
Dvojna zmaga para Ana Mesec in Jure Bergant.
Ana in Jure sta zmagala v nedeljo med standardnimi plesi, na stopničkah pa sta se jima na drugem mestu pridružila Nejc Fir in Ana Ekart. Nino Kleindienst in Urška Bencak sta se uvrstila na 4. mesto, Martin Mestek in Zala Fuchs pa na 7. Gregor Gregorinčič in Sara Seršen ter Žan Vrhovski in Maša Bencak so tekmovanje končali na 13. in 14. mestu.
Kategorija starejših mladincev je plesni parket v nedeljo razgrevala v latinskoameriških ritmih, v finalu pa sta se Winson Tam in Anastasian Novikova uvrstila na 2. mesto, boljša od njiju sta bila Paul Moldovan in Cristina Tatar iz Romunije. Na oder za zmagovalce sta na 3. stopničko stopila Marcel Vodenik in Naja Dolenc, Miha Žerja in Valeriya Musina pa sta si priplesala 5. mesto. Tim Treven in Nives Dragan sta se tokrat uvrstila na 12. mesto.
V Ljubljani je sodila…
"Kot že oba pretekla tekmovalna dneva je bilo najbolj napeto v kategorijah članov in profesionalcev. V nedeljo so se članski pari pomerili v latinskoameriških plesih ter v večernem finalu z odličnim plesom publiko spravili na noge. Zmago sta slavila Armen Tsaturyan in Svetlana Gudyno iz Rusije, na 2. mestu sta bila Dmytro Rosenko in Nataliia Granko iz Ukarjine, na 3. pa par iz Nemčije Pavel Zvychaynyy in Marina Sergeeva. Iz Urška Active Teama sta v finalu zaplesala Kristjan Burazer in Martina Plohl ter se uvrstila na 4. mesto, Lukaš Mušinka in Anca Elena Borcan pa sta v polfinalu zaključila na 14. mestu. Tekmovanja so se udeležili tudi Peter Pipp in Eva Osolnik, Luka Fabjan in Stefanie Schrottner ter Andrej Marolt in Nina Vrhovnik. Za vrhunec večera pa so poskrbeli profesionalni plesni pari v standardnih plesih. Ob njihovi vrhunski plesni predstavi nihče od gledalcev ni ostal ravnodušen, pare pa so nagradili s stoječimi ovacijami. Pričakovano sta zmago slavila Paolo Bosco in Joane Clifton iz Italije, srebrna sta postala Luca Bussoletti in Tjaša Vulič, 3. mesto pa je pripadlo Andražu Snoju in Olgi Muravskayi. Tako drugi kot tudi tretji par prihaja iz Slovenije, na kar smo zelo ponosni," sporoča Lara Keršmanc iz Urške.
…mednarodna sodniška ekipa.
Kristijan Burazer in Martina Plohl dodajata: "Zelo sva vesela, da se po nekaj letih premora ponovno organizira tekmovanje Ljubljana Open. Tekmovanje je bilo zelo lepo organizirano, saj je bilo dobro poskrbljeno tako za plesalce kot za gledalce. Dvorana je bila zelo lepo urejena in občutek na plesišču je bil fenomenalen. Tekmovanje je potekalo natančno po urniku brez zapletov. Še posebej lep občutek je bil nastopiti v večernem delu, ko je bila dvorana nabita s pozitivno energijo gledalcev, ki so navijali in bodrili tekmovalce. S Kristijanom sva  se počutila zelo dobro že od prve runde naprej. Plesala sva sproščeno in za publiko, ki je bučno navijala. Na koncu sva si priplesala 4. mesto in sva zelo zadovoljna. Vesela sva, da so naju tokrat spremljali tudi najini trenerji, ki so nama ob koncu tekmovanja podali pozitivne komentarje o najinem plesu. Zahvaljujeva pa se tudi vsem najinim navijačem, ki so bili enkratni. Se že veseliva novih izzivov."
Kristijan Burazer in Martina Plohl sta bila nadvse zadovoljna z nastopom.
Slovenske plesalce seveda že čakajo novi izzivi. Na parketu osnovne šole Koper jih v soboto čaka državno prvenstvo v latinskoameriških plesih.
Vse rezultate s tekmovanja Ljubljana Open 2012 si lahko ogledate na http://www.masterdance.in.rs/results/120406/
Foto: Gregor Zupančič

View Gallery 8 Photos