Svetovno v standardu. Solidno, skromno pa tudi sproščeno za naše pare.

Preininger&Preininger, Nielienson&Dolenc, Bergant&Mesec na defileju v Riminiju. (Foto: Marko Mesec)

Rimini je minuli vikend zaznamovala serija plesnih svetovnih prvenstev. V soboto sta svoj nastop na svetovnem prvenstvu v kombinaciji opravila mladinca Maruša Pintar in Uroš Lazič. Njuno izjavo si lahko preberete v rubriki Ritem izjav. V nedeljo pa so tekmovali seniorji in starejši mladinci v standardnih plesih.

Volodimir Nielienson in Naja Dolenc …
Šestnajsto mesto sta med šestinšestdesetimi pari zasedla Volodimir Nielienson in Naja Dolenc, ki sta za naš portal takole komentirala nastop: "Prvenstvo sva doživela nasmejano in sproščeno. Dvorana je bila organizirana lepo, tudi vzdušje je bilo v redu že od prve runde. Z rezultatom se nisva obremenjevala, poskušala sva pokazati najin najboljši ples, ki sva ga strenirala. Od 24 parov oziroma četrtfinala dalje smo plesali tudi po novem sistemu, kjer nas ocenjujejo s točkami za vsako področje posebej. Na tak način sva bila ocenjena prvič. Rezultat je bil dokaj soliden, vendar ga želiva prav tako kot ples izboljšati že na naslednji tekmi in seveda do svetovnega prvenstva v kombinaciji. Najini počitniški plani so krajši. Vova odhaja domov za krajši čas, malo več kot teden dni. V tem času se bova oba odpočila. Potem že začneva intenzivno trenirati, čakajo naju tudi priprave v domačem klubu in priprava na Odprto prvenstvo Nemčije – German Open in ostale tekme, ki jih imava v najinem planu."
… Jure Bergant in Ana Mesec …

Z nastopom in rezultatom pa nista bila zadovoljna državna prvaka v standardnih plesih Jure Bergant in Ana Mesec: "Nisva zadovoljna z rezultatom, niti s plesom, a tako pač je …, enkrat uspeh, drugič ne, imava mogoče malo slabše obdobje, ampak po poletnem oddihu seveda delava naprej. Res rabiva počitek, zato oba odhajava na morje za 14 dni, potem pa naprej priprave na GOC- Odprto prvenstvo Nemčije."

Zmaga je odplesala v Rusijo k drugouvrščenima z evropskega prvenstva Vladislavu Kolesniku in Anni Isakovič. Za naš portal je svetovni prvenstvi komentiral plesni trener Zoran Ploh: "Na svetovnem prvenstvu za starejše mladince v standardnih plesih in mladince v desetih plesih, ki se je to leto odvijalo v Riminiju, žal nisem bil prisoten. Vendar lahko s ponosom povem, da sem z rezultati svojih varovancev, ki so tudi del našega Active Teama, izredno ponosen in vesel. Imeli smo zmagovalni par in peto uvrščeni par in še dva para v četrtfinalu ter še nekaj parov, ki se jim je ali ni uspelo uvrstiti v osmino finala! Na vse smo zelo ponosni, kajti vsak rezultat zahteva veliko dela, odrekanja in vztrajnosti!"
… Robert in Simona Preininger …

Slovenci smo imeli tudi predstavnika na svetovnem prvenstvu v standardnih plesih za kategorijo seniorji II, in sicer sta se Robert in Simona Preininger v konkurenci kar 237 parov znašla na delitvi štiriinpetdesetega in devetinpetdesetega mesta. Med sodniki pa ni bilo slovenskega predstavnika. Vse fotografije iz Riminija je za naš portal ekskluzivno fotkal Marko Mesec. www.fotomesec.com

View Gallery 5 Photos