Svetovno v kombinaciji. Jarnec & Ekartova petnajsta, Hafner & Erženova trideseta.

Ivan Jarnec in Ana Ekart ter Jan Hafner in Pina Eržen (foto: Marko Mesec)

Minuli vikend je bil v znamenju dveh svetovnih prvenstev, in sicer v kombinaciji za kategorijo mladincev in starejših mladincev. V soboto se je odvijalo prvenstvo za starejše mladince v Rigi v Latviji, kjer je slavil domači par, Denis Gudovski in Megija Dana Morite, sicer varovanca trenerske ekipe kluba Diamant – Zorana Plohla, Tatjane Lahvinovič Galčun in njenega moža Alekseja Galčuna.

Zoran Plohl (levo) in Aleksej Galčun (desno) z zmagovalcema kombinacije med starejšimi mladinci Denisom Gudovskim in Megijo Dano Morite (foto: FB)
Naš par, državna podprvaka Ivan Jarnec in Ana Ekart, je zasedel petnajsto mesto oziroma zlato sredino, kajti tekmovalo je trideset parov. V sodniški ekipi ni bilo slovenskega predstavnika. Spremljevalka para je bila Alenka Bohak, izjavo Ivana in Ane še čakam, saj sta nastopila v športni dvorani Daugava tudi v nedeljo, ko sta plesala latin in med enainštiridesetimi pari znova zasedla sredino, in sicer delitev dvajsetega do enaindvajsetega mesta.
Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc (foto: Jernej Rihar)
Ekipa Diamanta pa je bila v soboto še posebej vesela, saj sta svetovni članski pokal v konkurenci triindvajsetih parov osvojila Winson Tam in Anastasia Novikova, ki plešeta za Kanado, a živita in trenirata v Ljubljani. Na parketu sta tekmovala tudi Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc, prav tako "diamanta", ki sta v kategoriji članov v standardnih plesih zasedla sedmo mesto med oseminpetdesetimi pari in odlično tretje mesto v latinu med šestinštiridesetimi pari.
Martina Plohl (desno) z varovancema Janom Hafnerjem in Pino Eržen pred tekmo v Varšavi (foto: FB)
V Varšavi na Poljskem pa sta državna mladinska prvaka v kombinaciji Jan Hafner in Pina Eržen tekmovala v nedeljo in zasedla trideseto mesto med petintridesetimi pari. Njuna spremljevalka je bila Martina Plohl, ki je za naš portal komentiralanjun nastop: "Atmosfera v dvorani je bila zelo prijetna, prav tako pa je bila tudi glasba na visoki ravni. Jan in Pina sta pokazala veliko pozitivne energije in motiviranosti na parketu ter lep napredek v obeh disciplinah v samem nastopu in prezentaciji. Manjka jima nekoliko več odraslosti, prav tako pa tudi prepoznavnosti in odplesanih tekem na mednarodni plesni sceni." Zmagal je par iz Rusije Kirill Morgačev in Polina Barišnikova. Med sodniki pa je bil Branko Bohak. Izjavo Jana in Pine še čakam. Naslednje svetovno prvenstvo bo v članski konkurenci prihodnji vikend v Aarhusu na Danskem ter čez dva tedna kombinacija na Dunaju. Po trenutno dostopnih podatkih še ni prijavljenih slovenskih parov.

View Gallery 4 Photos