Svetovno v discu, evropsko v jazzu in modernu, pokal v šov plesu; malo plesalcev, a super rezultati!

Mala skupina iz Bolera si je med člani priplesala bron.

Tudi prejšnji vikend sta potekali dve mednarodni tekmovanji IDO, eno za drugim oz. tokrat kar hkrati. Na Švedskem v Orebroju je bilo svetovno prvenstvo v disco plesih, medtem ko se je v Rusiji v St. Petersburgu odvijalo evropsko prvenstvo v jazzu in modernu ter svetovni pokal v šov plesu. Tokrat sta bili obe slovenski reprezentanci bolj maloštevilni, čemur botruje tudi večja oddaljenost in posledično višji stroški.

Na Švedskem je tekmovanje potekalo v športni dvorani, medtem ko je bila v Rusiji hotelska tekma. O večjih organizacijskih ‘kiksih’ tokrat ni bilo govora ali pa si le ne upam napisati, kaj je bilo videti na hotelskih hodnikih.

Maja Ocvirk
Na svetovnem prvenstvu v disco plesih je tekmovalo 19 držav in več kot 1200 plesalcev. Med njimi pa le štiri slovenske predstavnice. Najboljše mesto si je v izjemni konkurenci priplesala Maja Ocvirk iz Plesnega kluba Zeko, ki se je uvrstila na 11. mesto med več kot 100 plesalkami v mladinski konkurenci.
Na evropskem prvenstvu v jazzu in modernu ter na svetovnem pokalu v šov plesu pa je tekmovalo malo manj kot 1000 plesalcev iz 16 držav, med njimi 12 slovenskih, ki so dosegli izjemne rezultate. Resnično majhna ekipa z velikim uspehom. Dobili smo tri evropske prvakinje.
Lara Šlibar in Klara Senica
Lara Šlibar iz Plesnega kluba Bolero je evropska prvakinja v jazzu med mladinkami.

Lana Klemen

Lana Klemen iz Plesnega društva Kazina je evropska prvakinja v modernu med mladinkami. Lana Smolnikar iz Plesnega kluba Bolero je evropska prvakinja v modernu med članicami. Imamo pa tudi tri evropske podprvake. Miha Lukman iz Plesnega društva Kazina je evropski podprvak v modernu med mladinci.

Klara Senica
Klara Senica iz Plesnega kluba Bolero je evropska podprvakinja v jazzu med članicami
Lana Smolnikar in Klara Senica
Lana Smolnikar in Klara Senica iz Plesnega kluba Bolero sta evropski podprvakinji v jazzu med članskimi pari.
Tia Jagrič in Lara Šlibar
Bronasto obarvani pa se iz evropskega prvenstva vračajo: Lara Šlibar iz Plesnega kluba Bolero, ki je tekmovala v modernu med mladinkami, ter mala skupina New York New York, prav tako iz Plesnega kluba Bolero, ki so tekmovali v konkurenci med člani 2. Bolerovci so bili nadvse uspešni tudi na svetovnem pokalu v šov plesu. Zmagale so Lana Smolnikar med članskimi solistkami, Tia Jagrič in Lara Šlibar med mladinskimi pari ter Lana Smolnikar in Klara Senica med članskimi pari. Piko na i pa je z drugim mestom še enkrat postavila Lara Šlibar med mladinskimi solistkami.
Zdaj so na vrsti spet hiphoparji, saj je pred njimi najpomembnejša tekma v sezoni. Svetovno prvenstvo v uličnih plesih bo potekalo na Poljskem. Srečno!

View Gallery 9 Photos