Svetovno. Danca ponovno premagala Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo

Miha in Nadija v finalnem nastopu svetovnega prvenstva.

Na Dunaju se je v noči iz sobote na nedeljo končalo svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov.  Plesalo je 38 parov iz osemintridesetih držav. Tekmovanje, ki je bilo del velikega odprtega prvenstva Austria Open, se je končalo pozno tudi zaradi požarnega alarma, ki se je vklopil sredi tekmovanja. In sicer si je nekdo od plesalcev urejal pričesko z lakom za lase malo preblizu požarnih senzorjev. V novem prireditvenem prostoru Multiversum pa imajo menda zelo občutljive naprave, ki reagirajo na najmanjši dim. A našega para Miho Vodičarja in Nadijo Bičkovo to ni preveč zmotilo, saj sta bila ves čas tekmovanja sproščena, vsaj tako smo lahko videli na posnetkih, ki jih je ažurirano objavljala ekipa na spletni strani mednarodne plesne zveze WDSF. A velika želja, da postaneta svetovna prvaka, se našima državnima prvakoma ni izpolnila in sta se morala ponovno zadovoljiti z drugim mestom. Premagal ju je danski par Bjorn Bitsch in Ashli Williamson, ki že od leta 2010 drži primat najboljšega kombinatorca na svetu.

Bjorn Bitsch in Ashli Williamson sta nova/stara svetovna prvaka v kombinaciji.
Nadija pa je bila zagotovo med najbolj elegantnimi plesalkami, saj so njene obleke jemale dih.
Veselje zmagovalcev in drugo mesto Nadije in Mihe.
Med sodniki, ki so krojili usodo kombinatorcev, je bila tudi Meta Zagorc, ki je Miho in Nadijo sodila v latinskoameriških plesih na prvo mesto, v standardu pa na drugo in tretje. Podrobne rezultate si lahko ogledate na linku http://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World_Championship-Vienna-Schwechat-18508/Adult-Ten_Dance-42618/Final

Spomnimo, da so slovenski pari že osvajali svetovna prvenstva v kombinaciji. Andrej Škufca in Katarina Venturini celo trikrat, in sicer leta 1996, 1997 in 1998. Nato smo morali počakati nekaj let, da sta leta 2004 in 2005 na tron stopila Miša Cigoj in Anastazija Novožilova.
Šlo je za las. Miha Vodičar in Branko Bohak, ki tudi sodi na tekmovanju Austria Open.
Miha je izjavo podal kar na socialno omrežje FB: "Včeraj sva odplesala svetovno prvenstvo desetih plesov in bila žal spet druga … Toda ne glede na vse veva, da sva naredila najbolje in zagotovo imela najboljše navijače na svetu!!! Rada bi se zahvalila vsem najinim podpornikom, osebno pa bi se zahvalil svoji ljubi partnerki Nadiji Bičkovi!!! Naslednje leto je najino!!!"
Za naš portal sta komentirala nastop Mihe in Nadije na svetovnem prvenstvu trenerja Tatjana Lahvinovič Galčun in Fredi Novak, ki sta prvenstvo spremljala v prvih vrstah. Njuni izjavi si preberite v rubriki Ritem izjav.
O udeležbah ostalih slovenskih parov na odprtem prvenstvu Avstrije pa bomo poročali v prihodnjih dneh, saj se tekmovanje konča danes zvečer. Ekskluzivne fotografije je za naš portal posnel Marko Mesec. Fotogalerijo si oglejte na www.fotomesec.com.
Na tribuni so Nadijo in Miho podpirali številni slovenski navijači.
Za Nadijo in Miho je navijal tudi Nadjin zročenec Sergej Konovalcev (desno). Levo pa Verena Šulek ter Alenka in Branko Bohak.
P.S. Pravkar (nedelja zvečer) pa nam je izjavo posredovala še sodnica Meta Zagorc, ki piše takole:"Tekma je bila izjemna. Tekmovalci v mnogih ocenjevalnih kriterijih izenačeni, kar je vse razvidno iz raznolikosti ocen. Kodeks sodniške etike nam ne dovoljuje komentiranje rezultatov. Zame osebno je bilo eno najtežjih sojenj v življenju."
Alenka in Branko Bohak ter Nataša Ambrož po tekmovanju. (foto: Marko Mesec)
View Gallery 7 Photos