Svetovna prvaka do 21 let v latinu, Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc, na rezultat nimata vpliva

Naja in Vladislav na državnem prvenstvu (foto: Jernej Rihar)

O plesnem vikendu sem pisala včeraj in si lahko preberete tukaj Obljubljena izjava naših svetovnih prvakov v latinu do 21 let, Vladislava Kolesnikova in Naje Dolenc, pa je prišla danes zjutraj. "Zadovoljna sva s plesanjem, še posebej v drugi rundi. Ples in videz na parketu kot par sva pokazala najboljše, kar lahko v trenutku, to je najina dolžnost, na rezultat pa drugače kot tako nimava vpliva. Vedno je vprašanje, če sva zadovoljna. Rezultati se iz tekme v tekmo spreminjajo, enkrat eni, drugič drugi.

Na čengdujskem parketu (foto: WDSF)
Sva kombinatorca, poskušava pa seveda narediti najboljše, kar se da v posamezni disciplini, čeprav se je v posamezni disciplini, sploh kot so evropske in svetovne tekme, nekoliko težje spoprijeti s pari, ki trenirajo samo eno disciplino (večina) in so starejši – saj sva vedno med najmlajšimi pari. Ampak to seveda ni izgovor, nikoli ne bova odnehala in se odrekla svojim ciljem, in trdno verjameva v trd trud in delo, delo, trening … Veliko let truda in dela je še pred nama.
Rdeča preproga na Kitajskem; skupaj z Ano Mesec in Iliyo Dobrevim (foto: WDSF)
Rada bi se zahvalila staršem, trenerjem (klub Diamant, celotna ekipa), še posebej najinemu Alekseju Galčunu, Plesni zvezi Slovenije za udeležbo, čevljarstvu Peta, drugemu paru, Ani Mesec in Iliyi Dobrevu, za družbo  in g. Marku Vodniku, ki je kot spremljevalec opravil odlično. Velika hvala."
Tako je bila videti tabela ob razglasitvi svetovnih prvakov v latinu do 21 let.

Vladislav in Naja sta zasedla dvaintrideseto mesto, tekmovalo je enainsedemdeset parov. Tretjič sta svetovna prvaka postala ruska plesalca Dmitrij Zharkov in Olga Kulikova. Najo in Vladislava čaka kmalu nova pomembna tekma, in sicer svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov, ki se bo odvijala v Marseillu 7. oktobra. Njun spremljevalec bo Zoran Plohl. Posebej se kot aktualna svetovna prvaka do 21 let v latinu veselita svetovnega prvenstva v standardu do 21 let, ki bo v Ljubljani 4. novembra. Natančna lokacija za zdaj še ni znana, tekmo 2nd Diamant Cup 2017 organizira njun matični klub ŠRKD Diamant. Zvezde bodo torej plesale na domačih tleh in to je priložnost za navijanje, ki je ne smete zamuditi. 

View Gallery 4 Photos