Šok na premieri Dunajskega večera. Ana Klašnja poškodovana. Vskočila Nina Noč!

Baletna solistka Ana Klašnja (Foto: Darja Štravs Tisu)

V odmoru med prvim in drugim delom Dunajskega večera je baletna solistka poskušala sanirati poškodbo, a neuspešno.

Včerajšnja premiera dolgo pričakovanega baletnega večera z naslovom Dunajski večer koreografa in umetniškega direktorja ljubljanskega baleta Renata Zanelle v izvedbi baleta SNG Opera in balet Ljubljana je bila glede na odzive na družbenih omrežjih odlično sprejeta in prav tako odlično izvedena (naša recenzentka Daliborka Podboj si predstavo ogleda jutri, op. u.). Večer je sestavljen iz dveh delov, in sicer koreografije Op 73 in Vsi na valček.

Na tiskovni konferenci od leve proti desni: Staš Ravter, ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana, Uršula Cetinski, direktorica Cankarjevega doma, Renato Zanella, koreograf in umetniški vodja ljubljanskega baleta, ter dirigent Kevin Rhodes (foto: Darja Štravs Tisu)

Renato je na tiskovni konferenci povedal, da “so bile priprave intenzivne, da so plesalci presegli njegova pričakovanja tako v plesni dinamiki, kreativnosti kot delovnem zanosu”. Prav tako sta o predstavi na tiskovki povedala solista Ana Klašnja in Lukas Zuschlag: “Predstava je tehnično za vse plesalce izjemno zahtevna, koreografske prvine baletnega zbora pa so povsem primerljive s solističnimi vlogami, tudi v igralskem smislu.”

Ana Klašnja (foto: Darja Štravs Tisu)

In potem se je včeraj zgodilo nepričakovano, in sicer po prvem odplesanem delu Ana Klašnja ni mogla več stopiti na nogo. Za Parado plesa je povedala: “Iskreno, ne vem, kaj se je zgodilo. Nogo imam zatečeno oziroma palčni sklep. Med pavzo sem sicer hladila nogo in še upala, da bo šlo, a žal nisem mogla več obuti špic copat.”

Ana s Filipom Juričem, s katerim sta že nekaj časa par. (Foto: Darja Štravs Tisu)

Tako je včeraj na drugi del večera ‘uletela’ oz. je Ano nadomestila kolegica baletna solistka Nina Noč. “Zelo si želim plesati ta duet iz koreografije Vsi na valček, ker je to eden najlepših duetov v moji karieri. A kolikor poznam svoje telo, mislim, da mi žal ne bo uspelo odplesati nobene od načrtovanih predstav v tem kratkem času,” je zaključila v najinem pogovoru. Ano sicer čaka jutri prvo snemanje za novo sezono šova Slovenija ima talent. Tam seveda udeležba ne bo problematična, saj Ana kot članica žirije ves čas šova sedi. In po njenih besedah ne bo niti problematično sodelovanje z njenim nekdanjim partnerjem Miho Krušičem, ki skrbi za scensko izvedbo ‘talentov’. Ani želim čimprejšnje okrevanje, saj nekateri gledalci pridejo na predstave tudi zato, ker želijo videti prav njo.

Člani žirije šova Slovenija ima talent so tudi letos Branko Čakarmiš, Marjetka Vovk, Ana Klašnja in Lado Bizovičar. (Foto: POP TV)

Vabljeni seveda na ogled danes in jutri ob 20.00, 1. septembra ob 18.00, 2. in 3. septembra ob 19.30. Baletniki bodo nastopili z opernim orkestrom pod taktirko Kevina Rhodesa, zazvenela bodo temeljna dela dunajske glasbene tradicije: Beethovnov znameniti klavirski koncert Imperator, v katerem bo kot solist nastopil Petar Milić, presunljivi Adagietto Gustava Mahlerja in nesmrtni valčki dinastije Strauss.

Ekipa ljubljanskega baleta vas čaka na ponovitvah, pa čeprav brez Ane. (Foto: Darja Štravs Tisu)

In dejstvo, ki ni zanemarljivo, da se baletni ansambel, solisti in orkester SNG Opere in baleta Ljubljana v Cankarjev dom vračajo po skoraj desetih letih.