Slovenija vseeno v finalu Eurosonga

Belorusiji je priplesal vstop v finale tudi slovenski plesalec Žiga Sotlar (levo).

Slovenski predstavnici Hannah na letošnjem Eurosongu ni uspelo, pa čeprav je imela plesno podkrepljen nastop s člani skupine Maestro v sestavi Anže Škrube, Matic Zadravec in Primož Pavlič. Škrube je skreiral všečen performing, plesna izvedba je bila dovršena v prepoznavnem Maestro stilu. Ampak za tisto nekaj več, ki bi pripeljalo Slovenijo v finale, pa je zmanjkalo.

Hannah in Maestro na eurosongovskem odru …
Razpredanja kaj, zakaj, čemu je vsako leto dovolj, dejstvo je, da je od petih nastopajočih, ki so imeli na odru tudi plesalce, edino Sloveniji spodletelo. Moldavsko pevko Aliono Moon v ogromnem krilu so spremljali trije plesalci v belih kostumih s precej neizrazito koreografijo.
… moldavska pevka Aliona Moon s tremi plesalci …
Irski pevec Ryan Dolan se je oborožil z dvema zgoraj brez plesalcema, ki sta plesnemu nastopu dodala še tolkalne rekvizite.
… irska plesna bobnarja …
Roberto Bellarosa, ki je pel za Belgijo, pa si je edini namesto moških izbral dve plesalki v mini črni obleki.
… edina ženska plesna spremljava je bila belgijska …
Seveda pa sem bila ponosna, da si je finale priplesal slovenski plesalec Žiga Sotlar, ki je plesal za belorusko predstavnico Aleno Lanskajo. "Na odru je bil občutek več kot fantastičen! Seveda je bila pred nastopom prisotna trema, ki se je večala iz minute v minuto, saj je misel na to, da boš čez nekaj trenutkov nastopil pred več tisoč gledalci v živo in pred tretjino Evrope pred televizijskimi ekrani, zastrašujoča, a hkrati izjemna. V finalu bom dal vse od sebe in seveda upam na najboljše, a žal ne morem ničesar reči, ker je to tekmovanje, pri katerem na uvrstitev vpliva zelo veliko faktorjev in ne samo glasba in nastop," je nastop komentiral talentirani plesalec.
… Žiga Sotlar za Belorusijo …
Za svojega vnuka je navijala tudi Lidija Sotlar, nekdanja baletna solistka. "Bila sem zelo na trnih in zelo zelo navijala. Seveda sem tudi zelo ponosna na Žigov nastop in da so se uvrstili naprej. Seveda sem navijala tudi za Slovenijo in  skupino Maestro, saj sem zelo na tekočem s plesnim dogajanjem. Me je pa Maestro v koreografskem  smislu nekoliko razočaral. Koreografija ni sledila pesmi in "sakutanje" levo in desno brez oziranja na skladbo ni bila v redu. Drugače so seveda Maestro zelo dobra skupina, da ne bo pomote," je bila odkrita balerina.
… balerina Lidija Sotlar je navijala na svojega vnuka Žigo Sotlarja…
Žiga je eurosongovski angažma dobil prek prve slovenske agencije za plesalce, Selected, ki jo je ustanovil nekdanji član skupine Maestro Erik Bukovnik. Plesalca je beloruska ekipa opazila na snemanju oddaje Tv3 Medias Zadetek v petek, kjer plešejo v uvodni točki ob boku voditelju Klemnu Slakonji.
… Erik Bukovnik je ustanovil agencijo za plesalce in prvi angažma je bila oddaja Zadetek v petek. ( Foto: Robert Trobec)
View Gallery 8 Photos