Shalom iz Tel Aviva! Ekskluzivno na TV3 Medias

Plesalec in koreograf Shlomi Bitton se je vrnil v rodni Izrael.

Na programu TV3 Medias si lahko danes zvečer ob 22.20 ogledate drugi del reportaže s plesnega festivala v Tel Avivu. Ekipa oddaje Parada plesa si je na osemnajsti plesni platformi ogledala kar 27 plesnih predstav, ki so bile izbrane po predhodni selekciji organizatorjev Suzanne Dellal Centra iz Tel Aviva.

Orly Portal …
V predstavitveni izbor je prišla tudi plesalka orientalskega oziroma trebušnega plesa Orly Portal, ki obvlada tudi improvizacijo in Feldenkreis metodo. O sodelovanju s koreografoma Ashvalom Pollakom in Inbal Pinto bo spregovoril igralec/gibalec Zvi Fishzon, ki z njima sodeluje že dobrih dvanajst let.
… Roy Assaf…
Predstavili vam bomo Amirja Kolbna in njegovo skupino Kolben Dance pa edino baletno skupino The Israel Ballet. Roy Assaf je skoraj pobegnil pred našo kamero za razliko od Shlomija Bittona in njegove soplesalke Oryan Yohanan, ki sta povedala, kaj želita predstaviti gledalcem, ko sta se vrnila s petletnega ustvarjanja v Španiji.
… Batsheva …
Organizatorji so nas odplejali tudi v 200 km oddaljeno puščavo Mitze Ramon, kjer smo si ogledali najnovejše predstave Nira Bengala in Liat Dror, Elirana Silverja, Pic&Move, Tarab. Za konec festivala pa še enkratno skupino Batsheva.
… prizorišče v hangarju Adama v puščavi Mitze Ramon …
… na obrobju kraterja puščave Mitze Ramon.
Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.

View Gallery 6 Photos