Senzibilna balerina Tijuana Križman Hudernik zelo odločno med podjetnice

Tijuana bo karieri balerine dodala še podjetniško.

Po zgledu svojega baletnega kolega Antona Bogova, ki je postal ekskluzivni zastopnik češke blagovne znamke MontBleu, se je za skok med podjetnice odločila tudi baletna solistka Tijuana Križman Hudernik. Najprej je aktivirala spletno trgovino www.tijuana.si, sredi marca pa bo zagledala luč sveta še trgovina v živo. Prostor na frekventni mariborski Gosposki ulici, v izmeri okoli 60 kvadratnih metrov, je še v zadnjih adaptacijskih akcijah. Glavnino tega dela je prevzel Tijuanin mož in zdaj poslovni partner Uroš.

Tijuana in Uroš sta uspešen poslovno-privatni par.
V trgovini s plesnimi zadevami bodo plesalci in plesalke našli vse, kar potrebujejo za najboljši nastop na odru ali pa za vajo v plesni oziroma baletni dvorani. Tijuana je postala tudi ekskluzivni zastopnik za Slovenijo, Hrvaško, Srbijo, Bosno in Hercegovino ter Madžarsko za podjetje Capulet, ki predstavlja inovacijo na področju baletnih copat. Tijuana v njih že kar nekaj časa veselo in uspešno poplesuje, novost pa je ta, da so izdelani iz posebnega materiala, ki omogoča plesalkam zanesljivost in hitrost.

Nazadnje je Tijuana v njih plesala v projektu Evropa danes, ko je zaplesala v duetu s svojim baletnim šefom Edwardom Clugom, nastopila pa je tudi v solističnem elementu predstave, ko se iz baletnih špic copat preobuje v bulerje. No, bulerjev v trgovini zaenkrat ne bo v ponudbi, če pa se izkaže povpraševanje, pa bo podjetni par zagotovil dobavo tudi teh.
S šefom mariborskega baleta po premieri projekta Mikija Manojloviča Evropa danes, v katerem je Tijuana neizmerno uživala.
Sicer pa Tijuana nadaljuje tradicijo svojih staršev in brata. Mama Javorka in oče Franko ter brat Diego imajo vsak svoj butik z oblačili na slovenski obali. Pred leti pa je v intervjuju za Nedelo tako ali tako dejala: “Če mi v baletu slučajno ne bo uspelo, bom še vedno občudovala svoji najljubši balerini Allesandro Ferri in Sylvie Guillem, ki sem ju videla v živo plesati v času  mojega študija na milanski Scali. Ali pa bom nadaljevala tradicijo tekstila v družini.”  Ampak pri Tijuani bo zmes obojega, saj se njena baletna kariera samo dviguje, s trgovino pa jo bo samo še nadgradila.