Seniorski rekorderji: Ljubljanski plesni klub pripravil že 600 rekreacij

Plesalci Ljubljanskega plesnega kluba v plesni akciji.

Ljubljanski plesni klub, ki mu kot častni član predseduje neutrudni Mihael Verbič, je odplesal že svojo šeststoto plesno rekreacijo. Že devetnajst let organizirajo plesne večere, ki jih imenujejo organizirana plesna rekreacija pod strokovni vodstvom za zrelo generacijo. Plesne večere vodita zakonca Dušan in Zdenka Arko, nekdanja plesna tekmovalca.

Plesna rekreacija za seniorje.
Vsako sredo zvečer se že tretjo sezono točno ob pol devetih zberejo ter uro in pol plešejo plešejo plešejo. "Naš namen je nadaljevati pobudo, ki sem jo začel uresničevati leta 1992 skupaj s prijatelji Vinkom Banom, Antonom Arkom, Alfredom Kramerjem in našimi štirimi soprogami. Takrat smo se vsi štirje prijatelji, ki smo imeli svojega prvega trenerja, prijatelja in tudi velikega ljubitelja plesne dejavnosti na sploh, mojstra Adolfa Jenka zavezali, da bomo ohranjali spomin na delo in na prijateljstvo, ki nam ga je mojster in nestor družabnega in športnega plesa na Slovenskem posredoval, nudil in  vcepljal" v glavo, nadaljevali po svojih najboljših močeh. Danes sem od prijateljev ostal sam, z njihovimi soprogami in seveda s svojo soprogo Zorko. Še vedno pa se trudim in aktivno pomagam Dušanu in Zdenki Arko , ki sta v preteklih letih bila večkrat državna prvaka v desetih plesih in sedaj uspešno vodita naš Ljubljanski plesni klub. 5. oktobra smo praznovali našo šeststoto plesno rekreacijo, ob tem pa tudi mojih 77 let. Nas so mnogi posnemali v zadnjih 15 letih. Jaz pa sem bil le prvi iniciator in realizator, ki je s pomočjo dr. Mete Zgorc pričel širiti plesno rekreacijo med starejšimi v Sloveniji. Ko je Meta Zagorc videla rezultate meritev izvedenih fizično med rekreacijo v našem klubu, se je z veliko vnemo lotila tudi znane akcije v preteklih letih "Slovenija pleše. To so dejstva, in če se jih kdaj spomnimo, naredimo tej, najlepši in najboljši rekreaciji za zrelo generacijo veliko uslugo," pripoveduje Mihael Verbič.
Mihael Verbič je prejel za svoj rojstni dan od Zdenke Arko in soplesalcev lepo darilo.
Miha je bil tudi večkrat nagrajen, in sicer je prejel priznanje za življenjsko delo, ki mu ga je podelila Plesna zveza Slovenije, in Jenkovo priznanje, ki ga je prejel od Združenja plesnih vaditeljev, učitelje in trenerjev.
Več nas bo, bolj bo veselo. Pridružite se Ljubljanskemu plesnemu klubu.
Seveda se plesni ekipi lahko pridružijo vsi zainteresirani, ki imajo radi dobro in plesno glasbo. Plešejo ob sredah v Župančičevi jami. A izpolniti morate nekaj pogojev. "Osebna urejenost, moški s kravato in suknjičem (če je več kot 21 stopinj,  pa malo bolj svobodno oblačenje ), in seveda, pri nas se ne pogovarjamo o nobeni politiki in nove člane sprejemamo samo v parih," strastno pripoveduje Mihael. Redna rekreacija traja dve šolski uri. Prispevek posameznika na rekreacijski termin pa je pet evrov. Če to ni super v današnjem ponorelem času!

View Gallery 4 Photos