Seksi plesalka Tatjana je počitnikovala na Cipru in grešila s sladicami

Tatjana v plesnem elementu na ciprski obali.

Sedem prostih dni v poletnih mesecih je vse, kar si lahko privošči trenutno najboljša evropska plesalka v latinskoameriških plesih Tatjana Lahvinovič. Zato svojo počitniško destinacijo skrbno izbira, in tokrat se je odločila za turški del Cipra, za kraj Kyrenia, ki je letos prav poseben turistični hit.

Na Cipru je bilo sončno …
“Ciper je kar uletel, je bila super ponudba za vse, kar jaz potrebujem in kar mi je všeč. To pa je hotel s petimi zvezdicami, privatno peščeno plažo,  polni penzion, da ne rabim razmišljati o hrani. Seveda je pomembna tudi lokacija in zagotovilo, da bo cel teden lepo vreme. Saj si jaz lahko privoščim samo teden dni počitnic in razvajanja. Za več ni časa.” Tatjana je na Ciper odletela s svojo najboljšo prijateljico, tudi plesalko Katjo Mičkovo, in svojo mamo Tamaro.
Vse tri so nadvse uživale v tamkajšnji hrani. Kljub temu, da Tatjana vedno pazi, kaj je, je tokrat priznala, da se je nekajkrat pregrešila s slaščicami. “Zelenjava, ribe in sadje so vedno na mojem jedilnem programu, sem se pa ne nekajkrat pregrešila z lokalnimi sladicami, a ni bilo sile, saj me že čakajo nove delovne obveznosti.”
Skupaj s soplesalcem Zoranom Plohlom, ki je počitnice preživel s starši, sestro Martino ter njenim soplesalcem in fantom Kristijanom na Hrvaškem, bosta organizirala v avgustu tako mednarodne kot slovenske priprave za športne plesalce. “V matičnem klubu Urška pripravljamo tki. Active Training Camp, ki je namenjen predvsem našim slovenskim plesalcem in za tiste plesalce, lahko rečemo, srednjega močnega nivoja, katerih je cilj dobiti čim več različnih koristnih informacij in se aktivno in produktivno pripraviti na novo sezono. Cilj je podati čim bolj širok vpogled v zmožnosti našega plesa in se poskusiti tudi v drugih plesnih zvrsteh, kot so hiphop, jazzbalet, zumba … To so velike priprave z velikim številom parov, ki med seboj tudi tekmujejo, da vidijo, kje so, in da jim podamo zagon za celo naslednjo sezono.”
Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta del pedagoške ekipe poletnih plesnih priprav.
Poleg Tatjane in Zorana bodo med predavatelji še Nataša Ambrož, Metka Mesesnel Bizilj, Paolo Bosco in Silvia Piton, Marco Cavailro, Joanne Clifton, Peter Majzelj, Maja Geršak, Blaž Pocajt in drugi. Priprave bodo potekale v dveh delih, in sicer prvi del od 7. do 11., drugi del pa od 23. do 26. avgusta.
Metka Mesesnel Bizilj in Tatjana Lahvinovič bosta veselo razpoloženje prenesli tudi na udeležence poletnih priprav.
S pripravami na PŠ Urška pa v ponedeljek, 2. avgusta, začenja tudi Barbara Nagode Ambrož, ki je sicer pred nekaj časa zapustila Urškin pedagoški tim. Vseeno pa sodelovanje še nadaljujejo, in na drugem kongresu za pedagoge bodo nastopili in predavali stari znanci od Ruuda Vermeya, Maximiliaana Winkelhusa, Olge Muller Ometčenko, Tine Jarc Šifrar do Petra Stokkebroea. Vsi bodo poskrbeli, da bodo plesalci z njihovim znanjem lažje prišli do svojega lastnega unikatnega plesanja.
Barbara Nagode Ambrož bo z ekipo gostov iz tujine razlagala o latino tehniki.

View Gallery 7 Photos