Seksi blondinka Sofija in elegantni Andraž sta priplesala v finale

Andraž Erzin in Sofija Šutkina sta potiho računala tudi na kakšno mesto več, kot je bilo sedmo.

Minuli vikend se je v Moskvi odvijalo evropsko prvenstvo za starejše mladince v latinskoameriških plesih. Aktualna državna prvaka Andraž Erzin in Sofija Šutkina sta priplesala v finale in na koncu dosegla sedmo mesto. V konkurenci devetinštiridesetih parov iz tridesetih držav je njun rezultat seveda razveseljiv, sploh, ker gre za mlajšo starostno kategorijo, ki ji še ne posvečamo dovolj pozornosti. Andraž je za naš portal povedal:” Dobro sva plesala, rezultat je zadovoljiv. Prepričana sva bila, da polfinale ne bi smel biti problem. Potiho sva računala tudi na kakšno mesto višje v finalu.”

Uvrstitev v finale je velik uspeh, saj smo imeli dva para v kategoriji starejših mladincev nazadnje pred štirimi leti.
Med sodniki na evropskem prvenstvu pa je bila tudi ena od njunih trenerk in sicer Daniela Škofic Novak, ki je njun nastop takole ocenila: Nastop Andraža in Sofije ocenjujem, kot zelo uspešnega. Zlasti polfinale, ki sta ga odplesala res enkratno. Kot sodnico sta me šele takrat prepričala, da sta za v finale. Kot trenerka pa ugotavljam, da morata do svetovnega prvenstva, ki bo 24. aprila v Linzu v Avstriji, izboljšati predvsem fizično kondicijo. Komentarji nekaterih drugih sodnikov in trenerjev po tekmi so bili, da za razliko od mnogih konkurentov, Andraž in Sofija res plešeta en z drugim in, da sta jim zato všeč.”
Daniela Škofic Novak je ena od trenerk plesnega para Erzin&Šutkina.
Med njima seveda vlada posebna kemija, saj sta Andraž, ki je star sedemnajst let in obiskuje bežigrajsko gimnazijo in šestnajstletna Sofija, ki obiskuje Euro šolo, že leto in pol par tudi izven parketa. Zasluge za odličen moskovski nastop pa gredo še eni njuni trenerki in sicer Barbari Nagode Ambrož s katero sta pridno vadila pred prvenstvom. “ Takoj po tekmi sem jima napisala, da sem dobila veliko pozitivnih mnenj o njunem nastopu, saj jaz nastopa nisem videla. Da je prevladovalo tudi mnenje, da bi si zaslužila kakšno mesto višje. Že pred prvenstvom smo dobro delali. Skoraj vsak dan smo se dobili ob deveti uri zjutraj in trenirali po posebni metodi in sicer tako, da “ne smeta puščati sodnikov v dilemi ali sta za finale ali ne, da sta onadva tista, ki vodita sodnike in ne obratno”. Očitno je bila to dobra motivacija in mislim, da je to zelo perspektiven par, ki lahko doseže še marsikaj,” je komentirala Barbara Nagode Ambrož.
Zasluge za dobro uvrstitev ima tudi trenerka Barbara Nagode Ambrož.
Sofija je sicer skorajda nastopila pred domačim občinstvom, saj je bila rojena v Permu, pred selitvijo v Slovenijo pa je živela nekaj let v Moskvi. Pred dvema letoma se je preselila v Ljubljano skupaj z mamo Eleno, ki je njena temperamentna oboževalka ter oblikovalka in izdelovalka njenih plesnih oblek. Blondinka je v Moskvi v predkolih nastopila v modri obleki, v finalu pa v zlati obleki, ki jo je prvič pokazala na letošnjem državnem prvenstvu.
Sofijina zlata obleka se je bleščala že na letošnjem državnem prvenstvu v Rogaški Slatini.
Andraž in Sofija sta sicer člana plesnega kluba Studio Ritem iz Kranja, ampak samo zato, ker Erzinovi stanujejo blizu Kranja. Trenirata pa pod vodstvom že prej omenjenih dam, ki prihajata iz dveh različnih klubov, Daniela iz Fredija, Barbara iz Urške. Menda pa zelo rada prisluhneta nasvetom izkušenega plesnega mačka Mateja Krajcerja. Njun prihodnji cilj je seveda dobra uvrstitev na svetovnem prvenstvu čez mesec dni, nato pa se bosta pridružila plesni karavani, ki bo romala v znameniti Blackpool. Zagotovo bomo o tem paru še slišali, če bo le dovolj volje in financ.

View Gallery 5 Photos