Seksi Andreja Vakselj navdušila s plesom v visokih petah

S petkami na plesni trening z Andrejo Vakselj.

Visoke pete so od nekdaj pojem ženskosti in seveda seksapilnosti. Že hoja v njih je posebna in nekatere potrebujemo kar nekaj treninga, da pridemo z enega konca sobe na drugi. No, nekatere pa s tem nimajo težav, prav nasprotno, zdi se, kot da so se s petami že rodile. Blagor jim, bi zapisala. Plesalka Kazine Andreja Vakselj, prav tista, ki je sodelovala v enem od spotov Kylie Minogue, se je odločila na svojstven način počastiti ne samo hojo, pač pa ples v petkah, in na posebni učni uri predstavila novost direktno iz Los Angelesa.

Petke niso samo za hojo, ampak tudi za ples.
"Za tečaj sem se odločila, ker pri nas še ne obstaja in sem želela deliti izkušnje, ki sem jih dobila v Los Angelesu še z ostalimi dekleti, ki si kaj takega želijo poizkusiti. Tečaj ne bo temeljil samo na premikanju v petkah, ampak tudi na nastopanju na odru in na pridobivanju večje samozavesti deklet. Imamo dve vrsti tečaja, in sicer za začetnice, kjer bodo osvojile osnove premikanja v vsakič višjih petkah in se zabavale z mano ob zvokih glasbenih div sveta vsak četrtek od 18.30 do 19.30. Ob torkih pa bom od 18.00 do 19.00 plesalke, ki imajo že nekaj izkušenj, pripravljala na odrske nastope tako z gibanjem kot samim nastopanjem, saj se mi zdi, da nimajo priložnosti, da se tega kje naučijo. Tečaj je narejen, ker bi želela, da se punce, gospodične, žene lahko kljub napornemu ritmu današnjega življenja enkrat na teden sprostijo v družbi ostalih deklet in imajo tu občutek, da so zvezde odrov. Ne gre samo za rekreacijo, ampak za celoten program, ki bo poleg tega, da bodo delale uslugo svojim telesom, tudi vplival na samo dobro počutje deklet. Vsak klas bom izbrala temo in pesem in poskušala delati čimbolj različne teme in stile, ki bodo z eleganco v samih petkah dobile piko na i," navdušeno pripoveduje Andreja.
Andreji Vakselj je pri realizaciji tečaja pomagala šefica Kazine Silvestra Perčič.
Prvo uro so obiskale nekatere znane Slovenke, med njimi tudi pevki Regina in Katarina Habe. Slednja pravi: "Ženske se pogostokrat pritožujemo, da moški nočejo plesati, nam pa je ravno ples velik vir zadovoljstva in sprostitve. Ples v petkah je ena od oblik, ki je trenutno najbolj "in" izmed oblik rekreativnega plesa za ženske. Zdi se mi super, da si ženska enkrat na teden vzame čas zase in za svoje telo. Poleg tega pa tovrsten ples vpliva tudi na to, da se počutiš samozavestno v svoji koži. Ni treba imeti nekega predhodnega plesnega znanja, samo željo, da se imaš fajn in da uživaš v plesu."
Za Katarino Habe je ples v petkah trenutno najbolj popularen.
Tudi Regina je bila nad plesno idejo navdušena. "Lepo je da smo dobili končno nekoga, ki bo to vrzel izpolnil, saj se mi zdi, da je ravno to tisto, kar je manjkalo za plesa željne odrasle ženske oziroma punce. Rada bi pohvalila predvsem mentorico, za katero vem, da je vrhunska plesalka in koreografka, poleg tega pa je krasna in simpatična, s katero takoj navežeš stik, kar je pri taki stvari še posebej pomembno. Ne vem, kako so se počutile ostale, a zase lahko povem, da mi je dajala Andreja vtis, kot da se že od prej poznava, in zato je bilo to snidenje tako sproščeno. Seveda se bo pa treba skupini priključiti, da bom lahko povedala še kaj. Glede naše ure druženja pa naj povem še to, da mi je bolj ugajal tisti del, ko smo se zabavale ob sproščujočih gibih, bolj kot učenje same koreografije."
Pevka Regina se je najbolj zabavala ob sproščenih gibih.
Za ples v petkah tako kot za ples na splošno starost ni pomembna. "Želim delati z dekleti vseh starostnih skupin, sploh ni pomembno, koliko si stara, samo da imaš željo po sprostitvi in gibanju, ki te bo vsakič po koncu treninga tako navdušilo, da boš komaj čakala naslednjega. Želim, da se slovenska dekleta opogumijo in se pridejo zabavat z nami!"
Oblikovalec Mitja Hojak je s pomočjo Andreje našel novo tržno nišo, petke za ples. Le katera bi se lahko uprla atraktivnim roza sandalčkom?
Prvi trening je uspel in petke od zdaj naprej ne bodo samo čevelj za hojo, pač pa tudi za ples. Pri tem bo pomagal tudi slovenski oblikovalec čevljev Mitja Hojak, ki je Andreji posebej za to priložnost oblikoval in izdelal atraktivne roza petke. "Energija na samem klasu je pokala od pozitivizma in seksapilnosti deklet," je za konec dodala Andreja.

View Gallery 6 Photos