Še eno slovo. Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun končala s tekmovanji

Odločitev, da prenehata z aktivno tekmovalno kariero, sta Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun nosila v sebi že kar nekaj časa. Na glas sicer nista razglašala, kdaj naj bi se točno zgodil ta dan, a tisti blizu njiju so seveda vedeli, da bosta na Odprtem prvenstvu Nemčije, ki pravkar poteka v Stuttgartu, odplesala svoj zadnji skupni ples. Po trinajstih letih skupnega plesanja, od tega je bilo tri leta pod hrvaško zastavo, sta se Zoran in Tatjana poslovila od tekmovanj. "Res je. Na German Open sva se 13. avgusta poslovila z najinim najboljšim in najljubšim šovom Gravity. Oba meniva, da je to pravi trenutek in način, ko narediš zaključek enega poglavja v življenju in odpreš novo. Mi trije – Zoran, moj mož Aleksej in jaz – smo the best in močen trio. Super se razumemo, imamo skupne pare, ki jih treniramo, in načrte, tako da gremo vsi trije skupaj naprej," je za naš portal komentirala Tatjana Lahvinovič, ki je priimek Galčun dodala letos julija.

Od sedaj dalje bodo trikotnik Aleksej Galčun,Tatjana Lahvinovič Galčun in Zoran Plohl.
Plesalca sta praktično dosegla vse, kar je v športnem plesu možno doseči. Ko sta še plesala v članski kategoriji, sta postala evropska in svetovna prvaka ter dobitnika vseh treh največjih angleških tekmovanj na svetu (UK, International ter Blackpool). Ko sta pred dvema letoma prestopila med profesionalce, pa sta postala evropska in svetovna prvaka. Vse titule sta osvojila v latinskoameriških plesih. Že nekaj časa sta tudi gonilni sili učiteljskega plesnega tima na Plesni šoli Urška– Urška Active Team.

Na vprašanje, ali je razlog za prenehanje s tekmovalno kariero Tatjanina nosečnost, pa odgovora ni bilo. Sicer pa bo Tatjana živela na relaciji Ljubljana – Moskva, od koder prihaja njen mož. "Živela bova pola-pola hahaha," je zaključila Tatjana.