Robi Grmek. Tudi Dolenjci znamo organizirati državno prvenstvo

Koreograf in vodja Plesnega studia Novo mesto Robi Grmek vabi na državno prvenstvo na Dolenjsko

Prvi paket državnega prvenstva se bo odvijal v vikendu med 10. in 12. majem v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Plesni studio Novo mesto se je projekta organizacije državnega prvenstva lotil prvič.

Lanska članska hip hop formacija…
Za izvedbo so namreč na razpisu Plesne zveze Slovenije kandidirali že štirikrat, in letos jim je končno uspelo. "Ko smo se lotili organizacije državnega prvenstva, si niti nismo predstavljali, koliko truda in časa je treba vložiti v organizacijo. Potrebno je bilo pridobiti sponzorje, vsa ustrezna dovoljenja, naročiti primerno ozvočenje, organizirati izdelavo vsega potrebnega materiala, zraven pa jasno ves čas tudi trenirati. Za izvedbo takšnega tekmovanja smo se odločili tudi zato, ker so rezultati naših tekmovalcev iz leta v leto boljši, in najboljša spodbuda, ki jo tekmovalci lahko dobijo, je prav domače občinstvo z bučnim navijanjem in spodbujanjem. Tako letos ciljamo na še boljše rezultate, prepričani smo, da nam kakšne stopničke ne uidejo. Iz Plesnega studia NM bo letos tekmovalo kar sedem velikih hip hop formacij (dve otroški, dve mladinski, dve članski in člani2-mame), poleg njih pa tudi male formacije, pari in solisti," je za naš portal povedal Robi Grmek, šef Plesnega studia Novo mesto, ki je tudi eden od glavnih koreografov domačega plesnega moštva. Poleg njega je točke za državno prvenstvo pripravljal še Marko Stamenković, ki je eden od najuspešnejših koreografov v Plesnem studiu NM.
… Robi Grmek in …
Na novomeškem parketu bo plesalo več kot 2500 plesalcev in plesalk, ki se bodo pomerili v hip-hopu, electric boogiju, break dancu, disku, orientu, jazzu in modernu v vseh starostnih kategorijah. "Naš cilj je bil pripraviti tekmovanje, ki bo zadostilo željam in potrebam tako tekmovalcev kot tudi obiskovalcev, za kar bo poskrbelo res vrhunsko ozvočenje in tudi luč (Festival Novo mesto). Poleg tega smo želeli dokazati, da tudi Dolenjci lahko organiziramo tekmovanje na najvišji ravni. Kot posebnost mogoče še tole, da smo domačim obiskovalcem ponudili karte v predprodaji po polovičnih cenah, pa tudi sicer cene vstopnic, v primerjavi z dosedanjimi tekmovanji, ne bodo visoke. Prepričani smo, da se bo vloženi trud pokazal na tekmovanju, zato vabimo vse plesa željne na plesni spektakel, ki bo trajal od petka do sobote od devete ure dalje," je svoje misli zaključil Robi.
… koreograf Marko Stamenkovič pošiljata v ogenj …
… kar sedem velikih formacij.
Glavna sodnica in predsednica sekcije za Moderne tekmovalne plese Fiona Johnson Kocjančič pa še dodaja: "Državno prvenstvo je nedvomno najpomembnejši trenutek plesalcev-tekmovalcev, nanj pa so povabljeni le tisti, ki so si skozi vso sezono priborili dovolj točk v skupnem seštevku pokalnega tekmovanja na sedmih izbirnih tekmah."
View Gallery 6 Photos