Prvo državno prvenstvo v standardu s skrivnimi sodniki. Pa jih razkrijmo!

Lanski mimohod slovenskih parov (foto: Marko Mesec)

Ajdovščina bo po dolgih letih prizorišče letošnjega prvega državnega prvenstva v športno tekmovalnem plesu. V standardnih plesih se bo za naslov najboljšega v državi potegovalo, po zdajšnji aktualni štartni listi, petinpetdeset plesnih parov. Kakšen bo seveda odpadel, tekmovali pa bodo v osmih starostnih kategorijah, plus dve kategoriji para plesa. Nekateri plesni pari bodo tako kot vsako leto prestopili v višjo kategorijo, nekaj bo novih partnerstev, šivajo se nove obleke in vse je v pričakovanju tiste prve tekme v letu.

Jure Bergant bo nastopil z Milano Chekanovo v novi obleki Couture studia. (foto: FB)

Zanimivost je mogoče ta, da bo na parketu zaplesala cela familija Cigoj. Miša in njegova žena Svetlana v kategoriji profesionalcev sta kot edina že zmagovalca. Prvič pa njun sin Konstantin Bernard z Nejo Tomažič med mlajšimi pionirji.

Miša in Svetlana Cigoj lani na državnem prvenstvu v latinu (foto: Marko Mesec)

Organizator Plesna zveza Slovenije je še pred soboto poskrbel za tajnost sodniškega panela. No, tudi lokacija je bila objavljena komaj pred dvema tednoma in v razpisu je napisano, da bodo sodniki objavljeni šele na dan tekmovanja. Jasno, da seznam ne more biti skrit, in tako vam predstavljam tiste, ki bodo krojili usodo plesnih parov. Šana Vodnik, Meta Zagorc, Karmen Intihar, Natalija Banovič, Blaž Pocajt, Branko Bohak in Marko Tumpej so tisti, nad katerimi se lahko hudujete, če vam uvrstitev ne bo po godu.

Lanska sodniška zasedba (foto: Marko Mesec)

Če želite videti plešoče zvezde, vabljeni v soboto, 2. februarja 2019, v športno dvorano Zavoda za šport v Ajdovščini. Ob 16.00 se bodo odvijala polfinala mlajših mladincev, mladincev in starejših mladincev, ob 18.00 pa vsa finala.

Iliya Dobrev in Ana Mesec bosta branila naslov državnega prvaka v članski kategoriji (foto: Marko Mesec)

O državnem prvenstvu boste lahko prebirali na našem portalu kmalu po tekmovanju ali pa si oglejte reportažo v oddaji Parada plesa v nedeljo, 10. februarja, ob 21.15 na TV3.

View Gallery 5 Photos