Pričakovano. Med člani slavila Miha Vodičar in Nadija Bičkova

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta v svojo zbirko dodala še eno zmago.

Po treh datumskih spremembah se je končno v soboto, 09. novembra 2013, v športni dvorani OŠ Radlje ob Dravi odvilo letošnje državno prvenstvo v kombinaciji 10 plesov. Na parket je stopilo 42 parov, eden manj kot lani, iz 14 slovenskih plesnih klubov, v starostnih kategorijah od mlajših pionirjev do članov. Organizator letošnjega prvenstva je bila kar krovna plesna organizacija plesalcev Plesna zveza Slovenije.

Na tokratnem tekmovanju se je pomerilo 42 parov.
Tekmovanje se je kljub najnižjemu številu parov v zgodovini slovenskega plesa odvijalo v dveh delih. Popoldanski del se je začel s polfinalnimi tekmovanji, v večernem delu pa so se plesni pari pomerili v finalnih odločitvah. Pred začetkom finalnega dela sta tekmovalce in gledalce pozdravila župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik in predsednik Sekcije standardnih in latinskoameriških plesov pri Plesni zvezi Slovenije Herman Tomažič.
Miša Cigoj & Nika Bagon …
Za dve kategoriji je bilo jasno, kdo bo novi državni prvak, in sicer za Mišo Cigoja in Niko Bagon (Plesni klub Urška Ajdovščina), ki sta kot edini par nastopila v kategoriji profesionalcev. "Zakaj ima Slovenija vedno manj parov? Prvič. Ker vedno stavi na napačne pare, ki niso kos nalogam, ki so pred njimi Drugič, ker vsak par doživi na mednarodni tekmi hendikep, ki ima v panelu slovenskega sodnika. Zamislite se malo…," je takoj po tekmi zapisal MIša Cigoj na socialno omrežje Facebook.
Miha Vodičar & Nadija Bičkova …
Favorita za naslov novega svetovnega prvaka v kombinaciji Miha Vodičar in Nadija Bičkova (PK Pingi) pa sta zmagala v članski konkurenci.
Jure Bergant & Ana Mesec …
Jure Bergant in Ana Mesec (PK Urška Ljubljana) sta slavila zmago v kategoriji starejših mladincev. "Na plesišču sva si ustvarila dobro atmosfero in sva uživala v najinem nastopu. Z rezultatom sva seveda zadovoljna in bi se rada zahvalila celemu Urška Active teamu, ki naju je spremljal in navijal za naju. Letošnje leto je bilo res uspešno in se še nadaljuje. Midva delava naprej, verjameva v najin par in si zastavljava nove cilje, saj sta pred nama še dve leti starejših mladincev," sta za naš portal sporočila očitno zadovoljna Ana in Jure.
Ivan Jarnec & Ana Ekart …
Ivan Jarnec in Ana Ekart (PK Pingi Maribor) sta premagala konkurenco v kategoriji mladincev.
Uroš Lazić & Maruša Pinter …
Varovanca Natalije Banovič Uroš Lazić in Maruša Pintar (Društvo plesni center Samba) sta si priplesala zmago med mlajšimi mladinci.
Brin Hlade & Tosia Robar Žerak …
Tudi Brin Hlade in Tosia Robar Žerak prihajata iz Sambe in sta naslovu državnih prvakov v latinu ter standardu dodala še kombinacijo, pa čeprav je Brin teden pred prvenstvom ležal z virozo v postelji.
Luka Južnič & Živa Antončič …
Luka Južnič in Živa Antončič (PK Jasmin Kočevje) prav tako dopolnjujeta zbirko državnih prvakov v latinu in standardu še s kombinacijo v kategoriji mlajših pionirjev.
Sodniška ekipa … (Foto: Marko Mesec)
Sodniško ekipo so tokrat sestavljali: Andrej Novotny, Nataša Ambrož, Dejan Kolenc, Alenka Bohak, Brane Križnar, Niko Basarič in Saša Pust, katere izjavo si lahko preberete v rubriki Ritem izjav.
Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani Plesne zveze Slovenije, fotogalerijo pa na www.fotomesec.com

View Gallery 10 Photos