Presenetljivo. Nika Kljun zapustila Los Angeles in odšla na Kitajsko

Nika Kljun se je po dolgem premišljevanju odločila sprejeti povabilo za poučevanje v Aziji. Njen azijski menedžer Patrick Chen ji je uredil angažmaje na Kitajskem, Tajskem, Hong Kongu ter Tajvanu."Predajam plesno znanje na svojih plesnih delavnicah, sodelujem s pevsko industrijo in sodim večje dogodke, tekme. Azija me je vedno privlačila, a sem ponudbe znova in znova zavračala zaradi dela v Los Angelesu. To pot sem se odločila, da si vzamem čas zase, ne glede na projekte v Ameriki, in pobližje spoznam azijski način življenja, kulturo in se dotaknem plesnega sveta. Kultura in plesni nivo se v vsaki državi razlikujeta, a vsem je skupno spoštovanje, ki ga kažejo do plesnega učitelja, in njihova neskončna ljubezen do plesa ter učenja. Občutek, da lahko tako daleč, na drugi celini polepšaš dneve ljudem, jih inspiriraš in osrečuješ, pomeni največ.
Azijci so močni v hip hopu, torej popping, locking, break dance, a se počasi tudi nivo modernega hop hopa ali z drugo besedo "commerical hip hopa" izboljšuje.

Nika Kljun v Hong Kongu …

Pred sabo imam še Tajvan, a izmed vseh mest do zdaj me je najbolj impresioniral Bangkok. Veliko odličnih plesalcev v commercial hip hopu in dober podmladek. Pozna se, da je Kitajska še vedno malo bolj konzervativna, tudi ko pride do čustev in izražanju med plesom, tako da sem se v  Beijing-u osredotočila na to, predvsem pri ženskem spolu.

… z menedžerjem Patrickom Chenom …
Potrebno je predajati znanje, jim dati več kot pa le koreografijo. Internacionalni predavatelji imamo pomembno vlogo, od nas se učijo, na nek način narekujemo plesni stil, kako predavamo, kakšni ljudje smo … Vsak, ki si vzame čas in pride na tvoje izobraževanje, si zasluži le najboljše," je za naš portal povedala prešerno razpoložena Nika.
… na kitajskem zidu …
Še posebej pa se je razveselila poznega nedeljskega klica, ki jo je ujel v Hong Kongu. "Hong Kong bo vedno imel posebno mesto v mojem srcu, ne le zaradi mesta in ljudi, v katere sem se zaljubila, a tudi zaradi klica, ki sem ga prejela od svojih bolerovcev!  Tako sem ponosna na njih! Ne le na vrsto zlatih medalj in odličnih mest v modernih tekmovalnih plesih, a na splošno, kako so povezani med sabo, so deloholiki in se nikoli ne prenehajo učiti. Vsakič ko sem v Sloveniji in imamo treninge, je plesna dvorana zarošena! Mnogo jih pride letos poleti zopet v Ameriko, potrebno je biti v koraku s časom.
… zmagovalna formacija Bolera v koreografiji Žige Mlakarja.
Vedno sem verjela v svoje plesalce, zato sem jih imela pod okriljem do točke, ko sem vedela, da so dovolj dobri, da so sposobni stopiti na samostojnejšo tekmovalno pot. Žiga Mlakar me je asistiral pri učenju in koreografiranju dve leti, Barbara Suštaršič je bolerovka že od malih nog in vrsto let moja učenka," je navdušeno pripovedovala po končanju prvega dela državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih in dodala: "Potrebno je skrbeti za kader, to je ključ do uspeha. Žigi in Barbari bi čestitala za izjemne uspehe na letošnjem državnem prvenstvu, prav tako vsem ostalim plesalcem in koreografom!"
… polno zaseden workshop na Tajskem …
View Gallery 6 Photos