Presenečenje. Burazer&Plohl na evropskem premagal Vodičarja in Bičkovo

Naša dva para na defileju v Krasnodarju. (Foto: Tatjana Lahvinovič)

V Krasnodarju v Rusiji se je v soboto odvijalo letošnje evropsko prvenstvo v latinskoameriških plesih. Tekmovalo je 59 plesnih parov, seveda med njimi tudi dva naša predstavnika. Aktualna državna prvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova ter tretjeuvrščena z državnega prvenstva Kristijan Burazer in Martina Plohl. Kot je znano, sta drugouvrščena Damir Halužan in Anna Masychts takoj po državnem prvenstvu, nezadovoljna z rezultatom prvenstva, izstopila iz Plesne zveze Slovenije in tako tudi Mednarodne plesne zveze WDSF ter zdaj tekmujeta v zvezi WDC. Na evropskem prvenstvu pa je bil razplet drugačen kot na državnem. Kristijan Burazer in Martina Plohl, za katera je bilo to njuno prvo evropsko prvenstvo, sta pristala na delitvi štirinajstega do petnajstega mesta. "Zelo sva vesela in zadovoljna. Bila sva zelo blizu polfinala. Z nama je bila tudi najina glavna trenerka Tatjana Lahvinovič, ki nama je celo tekmo stala ob strani, in brez nje tega prelepega rezultata ne bi bilo. Imela sem tudi novo obleko, ki jo je sešila Nataša Ambrož," je za naš portal takoj po tekmi komentirala Martina Plohl. Izjavo je napisala tudi njuna trenerka in plesalka Tatjana Lahvinovič. "Ful sem vesela nad fenomenalno uvrstitvijo na njunem prvem uradnem evropskem prvenstvu. Plesala sta odlično, Martina je imela eno od najlepših oblek celega prvenstva. Mislim, da smo s tem nastopom odprli novo poglavje, kajti predstavljati Slovenijo na uradnih prvenstvih je zelo pomembno in je velika čast. Tako da se že zdaj veselimo priprav na svetovno prvenstvo."
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta tekmo končala na enakem mestu kot lani, to je osemnajstem. Z izjavo pa sta bila bolj skopa. "Plesala super, organizacija in publika odlična. Nadija je plesala v novi roza obleki Fabulize by Larisa Bičkova." O kakovosti plesanja, o uvrstitvi pa nič.

Nova evropska prvaka Andrej Zajcev in Anna Kuzminska iz Rusije.
Nova evropska prvaka sta postala Rusa Andrej Zajcev in Anna Kuzminska, ki sta bila lani druga tako na evropskem kot na svetovnem prvenstvu.