Pozor, svetovna profija za slovenske plesalce

Atraktivna Joanna in Michael sta znana po svojih atraktivnih nastopih.

Barbara Nagode Ambrož že tradicionalno organizira zimski plesni teden za plesalce latinskoameriških in standardnih plesov. Na ta teoretično praktični slet ji uspe povabiti alfo in omego svetovne plesne elite. Tako tiste aktivne plesalce kot tiste, ki se ukvarjajo samo s pedagoškim delom. Tokratna tema je Style Issues in vse se bo vrtelo okoli plesnega stila, ki naj bi ga imel vsak posamezni plesalec oziroma plesni par.

Barbara Nagode Ambrož organizira tradicionalne plesne priprave za plesalce latinskoameriških in standardnih plesov.
Zagotovo bosta največji plesni zvezdi Joanna Leunis in njen partner Poljak Michael Malitowski, aktualna svetovna prvaka med profesionalci v latinskoameriških plesih. Devetindvajsetletna zaprisežena blondinka se je rodila v Belgiji in že od mladosti ve, kaj pomeni boriti se. Pri osmih letih je namreč prebolela bolezen podobno levkemiji, ki jo je prikovala na posteljo za skoraj leto dni. Iz te izkušnje je izšla kot zmagovalka, trenirala je jazz balet, balet, step, standardne in latinskoameriške plese ter pri devetnajstih postala svetovna prvakinja v latinskoameriških plesih.
Od leta 2002 pleše z Michaelom Malitowskim, ko se je ta razšel z Iwono Golczak, ki zdaj pleše z Matejem Krajcerjem. “Prepričana sem, da vedno zmaga tisti, ki je poseben, originalen. Osebno nimam rada kopij in to poskušam dopovedati vsem, ki pridejo k meni na ure. Verjamem v predanost in delo,” je povedala v nekem intervjuju. Inspirirajo jo tudi velike plesne skupine, kot so ameriški Alvin Ailey, nizozemski Itzik Galili ali pa kanadski La La La Human Steps, saj v vseh najde neko samosvojost. Rada ima modo, še posebej blagovni znamki D&G in Donna Karan. Kadar ne pleše, pa bere, surfa, obožuje Johnyja Deppa, za počitnice pa bi izbrala Capri. V njenih petdesetih kilogramih in 168 cm višine se skrivajo izjemne izkušnje, ki jih bo delila tudi z nekaterimi slovenskimi plesalci.
Poleg atraktivne Joanne pa bodo v svojem umirjenem pedagoškem slogu plesali še stari znanci naših plesalcev Ruud Vermey, Hazel Fletcher, Lorna Lee Stylianos. Ne bodo manjkali tudi Slovenci. Tina Jarc Šifrar in Peter Majzelj bosta poskrbela za jutranja ogrevanja teles, Metka Mesesnel Bizilj, Tatjana Lahvinovič, Barbara Nagode Ambrož, Sergej Milicija pa za ostala praktična znanja namenjena vsem, ki si želijo izboljšati svoj trenutni nivo. Državno prvenstvo v latinskoameriških plesih je že skoraj tu, 13. marec v Rogaški Slatini. Majski Blackpool pa tudi že trka na plesalska vrata.
Ana Mesec in Jure Bergant bosta zimske počitnice preživela na plesnem parketu in se učila od najboljših.
Tina Jarc Šifrar, Sergej Milicija in Metka Mesesnel Bizilj je trojica, brez katere ne gredo nobene Urškine plesne priprave.
View Gallery 4 Photos