Poletna Parada plesa. Reportaža z državnega prvenstva v latinskoameriških plesih

Najboljša v latinu, Naja Dolenc in Vladislav Kolesnikov (foto: Jernej Rihar)

V teh dneh se večina plesnih parov počasi vrača na plesni parket. Nekateri so se že udeležili prve tekme v novi sezoni v Gradcu, rezultati pa so bili naslednji: v članski konkurenci sta tekmovala tudi državna prvaka vseh treh disciplin Ivan Jarnec in Ana Ekart, ki sta zasedla delitev 10. do 11. mesta v standardu in 32. do 34. mesto v latinu, kjer sta bila boljša od njiju Tilen Rac in Maruša Rako, ki sta zasedla 25. mesto, v standardu pa sta delila 20. do 21. mesto. Tekmovalo je 27 parov. Ivan in Ana pa sta tekmovanje po prvi rundi članov prekinila in ga nista nadaljevala zaradi Aninih težav s hrbtenico. Plesalci po počitnicah pač potrebujejo čas, da se vrnejo v staro formo. Vse boljša in uspešnejša postaja Anja Pritekelj, ki že nekaj časa pleše za Nemčijo s soplesalcem Mikaelom Tatarkinom, s katerim sta v Gradcu zasedla v latinu četrto mesto. Ivan Jarnec in Ana Ekart sta bila seveda boljša v svoji starejšemladinski kategoriji, in sicer četrta tako v latinu kot v standardu. Tilen in Maruša osma v standardu in enajsta v latinu. Prav tako osma Matic Vučina in Tosia Robar Žerak ter enajsta Jan Hafner in Pina Eržen v latinu. Med sodniki je bila del ekipe tudi Alenka Bohak. Prihodnja tekma je že veliko odprto prvenstvo Nemčije, ki bo potekalo med 8. in 12. avgustom v Stuttgartu.

Ivan Jarnec in Ana Ekart sta že v plesni akciji.
V današnji poletni Paradi plesa ste vabljeni k ogledu ponovitve reportaže z državnega prvenstva v latinskoameriških plesih, ki se je v začetku marca odvijalo v Murski Soboti, čeprav od tam ne prihaja noben plesni par.
Partnerstvo Mihe Žerjava in Irine Vasilevske ni dolgo trajalo.
Na tekmi je sodelovalo 45 plesnih parov, sedem državnih prvakov se je iskreno veselilo, nekaj jih je bilo po ustaljenem običaju seveda razočaranih. Prav gotovo sta bila to Miha Žerjav in Irina Vasilevska, ki sta bila prepričana, da lahko premagata svetovna prvaka do 21 let v latinu, Vladislava Kolesnikova in Najo Dolenc. To se seveda ni zgodilo, Miha in Irina, ki sta skupaj plesala komaj nekaj tednov, sta kmalu po državnem sodelovanje prekinila.
Podoživite državno prvenstvo danes zvečer ob 22.30 na TV3 ali pa v jutrišnji ponovitvi ob 16.00 ter v soboto, 5. 8., ob 12.00. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

View Gallery 4 Photos