Plohl&Lahvinovičeva: to je bil najboljši dan najinega življenja

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič na vrhuncu svoje kariere v Singapurju.

Aktualna evropska prvaka Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta osvojila težko pričakovano titulo, za katero sta trdo delala zadnjih nekaj let. Singapur je bil kraj srečnega dogodka, kjer se je pred nekaj minutami končalo letošnje svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Zoran in Tatjana sta premagala konkurenco dvaindevetdesetih plesih parov, žal pa se je v dvorani razlegala hrvaška himna, saj slovenska plesalca plešeta pod hrvaško zastavo. "Nepopisno srečna sva. To je bil najboljši dan najinega življenja. Vse je bilo popolno in fenomenalno. Izpolnil se nama je največji cilj, in sicer, da osvojiva vseh pet naslovov največjih in najpomembnejših tekmovanj, ki obstajajo med člani. Presrečna sva," sta sporočila Zoran in Tatjana.

V prostorih Urške se je navijalo in …
Za Zorana in Tatjano pa so navijali tudi zbrani plesalci v njunem slovenskem klubu, za katerega delata, in sicer v Urški. Nataša Ambrož, plesna trenerka, sodnica in pobudnica družnega navijanja v Urški je njuno pot spremljala od njunih skorajšnjih začetkov: "Ne spomnim se, kdaj sem bila tako živčna. Za Zorana in Tatjano je to vrhunec njune kariere, dan, za katerega sta vsa ta leta delala in se odpovedovala marsičemu. Za trenerja ni večjega zadovoljstva kot doživeti dan, ko se uresničijo dolgoletna pričakovanja."
…proslavljalo. (foto: Marko Mesec)
Med tekmovalci sta bila tudi dva slovenska para. Državna prvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki so jo uredniki spletne strani mednarodne plesne zveze določili, da je miss Slovenije, sta svojo lanskoletno uvrstitev poslabšala še za nekaj mest. Lani sta bila v New Yorku četrtfinalista in sta si delila 21.-23. mesto, v Singapurju sta bila obtičala na delitvi 28.-29. mesta. Za naš portal sta po tekmi sporočila: "Z uvrstitvami se ne ukvarjamo, delamo na našem plesu. Lahko komentirava samo najin ples, ki je bil na super nivoju. Organizacija je bila odlična, vse čestitke kolegoma, plesala sta zelo dobro."
Damir Halužan in Anna Masyschts je par, na katerega bomo v prihodnje lahko stavili.
Pri tem sta s kolegoma najverjetneje mislila naš drugi slovenski par, ki postaja vse boljši in boljši. Tretjeuvrščena z državnega prvenstva Damir Halužan in Anna Masyschts sta si na svetovnem prvenstvu priplesala polfinale in se uvrstila na enajsto mesto, kar je več kot odličen rezultat. "To je najino prvo svetovno prvenstvo in sva presrečna. Ne najdeva besed, s katerimi bi opisal,a kako se počutiva. Plesala sva odlično, sproščeno in z veliko pozitivne energije. Dobivava pohvale od ljudi, od katerih bi to še najmanj pričakovala. Organizacija je bila na visokem nivoju. Žal pa finala nisva videla, ker sva imela doping kontrolo," sta sporočila Damir in Anna direktno iz Singapurja.

View Gallery 4 Photos