Plohl&Lahvinovič nova evropska prvaka, Vodičar&Bičkova devetindvajseta

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič sta nova evropska prvaka.

V soboto, 26. marca, se je v športni dvorani v Marseillu odvijalo letošnje evropsko prvenstvo v latinskoameriških plesih in naslov najboljšega para sta si končno priplesala Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič. Žal se je v dvorani razlegla hrvaška himna, saj slovenska plesalca že nekaj let plešeta pod hrvaško zastavo.

Na tronu evropskega vrha v Marseillu.
Po dveh letih večnega drugega mesta na evropskih in svetovnih prvenstvih za ruskim parom Aleksej Silde in Anna Firstova, ki sta letos prestopila med profesionalce, se je uresničil njun cilj, da nekega dne dokažeta, da sta najboljša. “Nepopisno vesela in srečna sva. Imela sva izjemno lep dan od samega začetka do častnega plesa. Vse nama je ratalo, bila sva zelo sproščena in povezana kot še nikoli do sedaj. Res sva uživala v plesu, tako kot znava samo midva, in to sva delila tudi s publiko,” sta za naš portal sporočila Zoran in Tatjana.
Evropska prvaka bosta naskakovala tudi osvojitev naslova svetovnih prvakov.
Njune trenerke Barbare Nagode Ambrož ni bilo z njima, saj je bila v Moskvi na tekmovanju. ”Moje misli so vedno z njima … Ponosna sem na njuno predanost in vztrajnost.”
Barbara Nagode Ambrož je ponosna na Zoranovo in Tatjanino vztrajnost.
Sta pa imela v Franciji podporo Zoranove sestre Martine in njenega soplesalca Kristijana Burazerja. “Zoranov in Tatjanin nastop je bil prepričljiv že od prvega kola dalje. Suvereno sta iz kola v kolo izboljševala njun ples do vrhunca v finalu, kjer sta pokazala, zakaj si zaslužita naslov evropskih prvakov za leto 2011. Atmosfera v dvorani je bila odlična, saj je bilo ogromno gledalcev, ki so bučno spremljali plesalce. Veliko podporo občinstva je imel domači plesni par, takoj za njima pa sta imela veliko podporo s tribun tudi Zoran in Tatjana. Bilo je lepo in za naju zelo čustveno. Vesela sva, da smo ta prelepi dogodek doživeli skupaj in z najdražjimi. “
Martina Plohl in Kristijan Burazer sta skoraj nastopila na evropskem prvenstvu.
Sta pa bila tudi Martina in Kristijan skoraj tekmeca Zoranu in Tatjani na parketu, saj se je nekaj dni pred prvenstvom poškodovala Anna Mashchyt in nastop našega drugega para je bil pod vprašajem, tako da je bila možnost, da Martina in Kristijan na hitro nadomestita izpad, čeprav bi bila naslednja na vrsti Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva, ki pa sta menda tudi v tem času imela težave s treningi. A je  Anna poškodbo hrbtenice oziroma vretenca na hitro sanirala, prejela nekaj injekcij in z Damirjem Halužanom odplesala svoje prvo evropsko prvenstvo.
Za Damirja Halužana in Anno Mashchyt je bil rezultat na evropskem prvenstvu več kot dober.
Rezultat pa delitev šestnajstega do sedemnajstega mesta. “Plesala sva dobro in glede na to, da je to najino prvo evropsko prvenstvo, sva z rezultatom zelo zadovoljna,” sta sporočila iz Marseilla. Vsekakor je to dober rezultat, ki kaže na to, da sta Anna in Damir, lani sta bila v Blackpoolu druga v kategoriji vzhajajočih zvezd, par, na katerega je treba še kako računati že na aprilskem državnem prvenstvu. Druga z lanskega državnega prvenstva Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta svoj evropski nastop končala na delitvi devetindvajsetega in tridesetega mesta, kar je za njiju zelo slab rezultat. Lani sta bila na svetovnem prvenstvu enaindvajseta do triindvajseta. Očitno vse svoje ambicije usmerjata v kombinacijo in računata na osvojitev naslova v tej kategoriji.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta dosegla komaj devetindvajseto do trideseto mesto.
Sicer pa so se slovenski plesalci pridružili Zoranovemu in Tatjaninemu veselju ter njun naslov skupaj z njunimi starši zažurali kar v hotelu ter nazdravili s penino. Noč pa je bila za vse precej kratka, saj se je tekma končala malo pred polnočjo, pa še premik ure na poletni čas je dodal svoje, a okus zmage bo odzvanjal še nekaj časa. Vsaj do svetovnega prvenstva, ki bo 10. septembra v Singapurju.

View Gallery 7 Photos