Plohl&Lahvinovič zmagala Blackpool; Batagelj&Štrukelj zelo razočarana

Zmaga v Blackpoolu je za Zorana Plohla in Tatjano Lahvinovič eden največjih uspehov v njuni karieri.

Tekmovanje v Blackpoolu velja za enega najbolj pomembnih med plesalci, saj število nastopajočih parov ni omejeno. V to nič kaj atraktivno obmorsko angleško mesto se vsako leto ob koncu maja oziroma začetku junija zgrinjajo množice plesalcev, ki želijo v hudi konkurenci priplesati čim višje. Plesna kola v posameznih kategorijah se tako zavlečejo tudi do ene ali druge ure zjutraj, plesati pa začnejo opoldne. Letošnja udeležba je res nekoliko manjša, ker tekmovanje bojkotirata ruska in italijanska plesna zveza, zato ker se ne strinjata z načinom sojenja. Znano je namreč, da je sodniška ekipa sestavljena samo iz angleških sodnikov, ti pa menda sodijo, tako kot vidijo, in ne tako, kot bi si Rusi ali Italijani želeli.
Zmagovalec letošnjega Blackpoola med člani v latinskoameriških plesih je par Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, ki sta zmago žal priplesala Hrvaški. Spomnimo; Zoran in Tatjana sta se pred tremi leti odločila, da zavoljo prevelikega forsiranja para Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj, ki ga je v ospredje porivala Plesna zveza Slovenije, prestopita med hrvaške plesalce. Tam imata boljše možnosti, saj sta prvi hrvaški par in se lahko udeležujeta vseh tekmovanj, na katerih želita nastopiti, pa tudi tamkajšnji sponzorji lažje odpirajo denarnice kot pa slovenski. Tako smo Slovenci zavoljo še vedno konfuzne situacije, ki vlada na naši plesni zvezi, posledično ob dober par in ob naslove, ki jih Zoran in Tatjana osvajata. Še vedno pa seveda trenirata na domačem terenu, in sicer v PŠ Urška pod vodstvom Barbare Nagode Ambrož, ki se letos tekmovanja zaradi osebnih razlogov ni udeležila. O zmagi pa je dejala: "Čutim, da pari, ki osvojijo vrh nosijo v svojem življenju posebno poslanstvo, ne samo s trdim delom, ampak tudi s popolno predanostjo plesu in sposobnostjo, da svojo unikatnost ozavestijo in jo iskreno podelijo z drugimi."
Izjavo zmagovitega blackpoolskega para še čakamo. Paru sta prek popularne socialne mreže Facebook čestitala ena od njunih občasnih trenerjev, in sicer Ruud Vermeij in Peter Townsend.

Druga s svetovnega prvenstva sta obljubila, da letos pokažeta, kdo je najboljši in tudi kdo ima najbolj seksi obleko.
V slovenskem taboru pa je bilo malo manj veselo kot pred dvema dnevoma, ko sta Damir Halužan in Anna Mashchyts bila odlična druga v kategoriji vzhajajočih zvezd. Prav tako je bil fanatstičen njun nastop med člani, saj sta se uvrstila v četrtfinale.
Damir Halužan in Anna Mashchyts nizata uspeh za uspehom.
Premagala sta Aleksandro Averkijevo in Klemna Prašnikarja, ki sta obtičala v osmini finala. Par Prašnikar&Averkijeva je bil na državnem prvenstvu namreč tretji, Damir in Anna pa sta bila šele peta, a na mednarodnih tekmah kar pridno premagujeta tekmeca iz PK Fredi.
Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva sta obtičala v osmini tekmovanja.
Največje razočaranje pa sta doživela Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj, ki sta si priplesala drugo mesto, kar je seveda odličen rezultat, a očitno so bila pričakovanja prevelika. Izjavo Jurija in Jagode še čakamo, nastop slovenskih parov pa je ocenila njihova ternerka Daniela Škofic Novak. ”Damir in Anna sta nadaljevala serijo izjemno kvalitetno odplesanih kol in prišla do četrtfinala, kar je za tako mlad par vrhunski rezultat. Klemen in Saša sta bila v osmini finala, kar je krasen dosežek, ampak kljub temu smo upali na četrtfinale, saj sta bila zelo dobro pripravljena. Jurij in Jagoda sta se od lanskega Blackpoola razvila v vseh pogledih, tako artistično kot tehnično, in smo zato nad njunim rezultatom zelo razočarani.”
Sta pa Jurij in Jagoda napovedala poroko, določen naj bi bil že tudi datum, in sicer 10. julij. Tudi ta komentar še čakamo.
Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj sta se morala zadovoljiti z drugim mestom.
Člane čaka evropsko prvenstvo v latinskoameriških plesih 19. junija v Ostravi, Slovenijo pa bodo zastopali Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj ter Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva, ki sta druga po rajting lestvici. Druga z državnega prvenstva Miha Vodičar in Nadija Bičkova bosta tako ostala doma, saj se v zadnjem času, ko sta se razšla zasebno, praktično tekem ne udeležujeta več.
Danes na blackpoolski parket stopajo profesionalci v latinskoameriških plesih, in čas bo za nastope Andreja Škufce in Melinde Torogkyorgy, Mateja Krajcerja in Iwone Golczak ter Petra Majzlja in Maje Geršak. Tudi v tej kategoriji so pričakovanja plesalcev velika.

View Gallery 5 Photos