Plesni pari na spolzkem terenu

Matej in Špela Kralj nista izboljšala lanske uvrstitve.

Če si bodo plesni pari po čem zapomnili letošnje svetovno prvenstvo v standardnih plesih, ki se je odvijalo minulo soboto, bo to zagotovo drseči parket, za katerega naši izkušeni plesalci pravijo, da je to v Nemčiji že kar tradicija.

“V prvi rundi je bilo trinajst padcev, celo v finalnih delih na predstavitvenih plesih so padali pari po tleh, čeprav so se trudili izboljšat situacijo z voskom. A ni pomagalo. Toliko padcev na tekmi še nisem videla. Celo poškodbe, izpahi. Aktualni svetovni prvak v kombinaciji Björn Bitsch in Ashli Williamson je zaključil tekmovanje v četrtfinalu, ker si je on ob padcu poškodoval že načeto koleno in ni mogel nadaljevati tekmovanja. Sicer pa so za nas dobro poskrbeli in to je bil res edini organizacijski spodrsljaj,”
je za naš portal komentirala prvenstvo Špela Kralj, ki se je kot državna prvakinja z bratom Matejem udeležila prvenstva.
Žal Kralja nista dosegla ali celo izboljšala lanske uvrstitve, ko sta se na Danskem uvrstila na sedemnajsto mesto. Letos sta v nemškem Wetzlarju med prijavljenimi devetinsedemdesetimi pari obtičala v osmini finala na delitvi šestindvajsetega in osemindvajsetega mesta. ”Pričakovala sva uvrstitev med štiriindvajseterico, tudi najini trenerji …, kar pa na koncu na žalost ni bilo; končala sva tik pod črto,” je dodala Špela.

Brat in sestra Špela ter Matej Kralj na srečo nista padla na parketu.
Naš drugi par, Aleksej Rubtsev in Jasmina Arko, je prav tako zaključil v osmini finala, in sicer na štiriintridesetem do petintridesetem mestu. ”Tekma je bila težka, predvsem zaradi ekstra spolzkega terena. Enostavno si ne upaš plesati. Bile so hude nesreče. Aktualnega danskega prvaka v kombinaciji so na vozičku odpeljali s parketa, kolo pred tem je odstopil španski par. Drugače pa je bila dvorana polna ljubiteljev plesa, predvsem Nemcev, ki so navijali za oba svoja para,” je po tekmi sporočila Jasmina Arko.
Aleksej Rubtsev in Jasmina Arko sta obtičala v osmini finala.
Zmaga je tako po pričakovanjih ostala na domačem terenu. Benedetto Ferruggia in Claudia Köhler sta obranila naslov svetovnih prvakov, nemškim organizatorjem pa menda že priporočajo malo manj "glancanja” tekmovalnega  parketa.
Benedetto Ferruggia in Claudia Köhler sta poskrbela, da je naslov najboljših na svetu ostal v Nemčiji.
View Gallery 4 Photos