Plesni forum Celje bo pokal po šivih. Prihaja 16. Korpus!

Na 16. Korpusu nastopa tudi skupina Ursus Dancers pod vodstvom Urše Rupnik. (Foto: Anja Papuga)

Vabljeni na plesni vikend v Plesni forum Celje, ki deluje pod vodstvom Goge Strefanovič Erjavec!

Letošnji Korpus (Koreografska platforma plesnih ustvarjalcev) bo že 16. po vrsti, in celjska plesna mati, kot v šali rečemo vodji Plesnega foruma Celje Gordani Stefanovič Erjavec, pravi, da bo pokal po šivih. “Korpus smo prestavili na maj, mesec mladosti, in ga, kot že nekaj let do zdaj, posvečamo 29. aprilu, mednarodnemu dnevu plesa. Festival bo potekal od petka, 19. 5., do nedelje, 21. 5. Naj se pohvalim, da bo v petek na odprtju sodelovalo kar 96 mladih plesalcev, ki se bodo v večeru, ki smo ga poimenovali Pesem teles, predstavili občinstvu s šestnajstimi koreografijami. Forum bo pokal po šivih od plesa … hehehe …” zagotavlja temperamentna Goga, ki je letos prejela tudi nagrado celjska zvezda za življenjsko delo.

Goga Stefanovič Erjavec je prejela priznanje celjska zvezda iz rok župana Celja Matije Kovača. (Foto: Andraž Purg)

Nastopili bodo plesalci KUD Plesni forum Celje, KID Plesonoga Cerknica, Intakt Ljubljana, SVŠGUGL – Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana, Ursus Dancers, Studio za svobodni ples, Ljubljana, Plesna Izba Maribor, KUD Qulenium Ljubljana, Pionirski dom – Center za kulturo mladih in Glasbena šola Krško – Oddelek za sodobni ples.

Zgubani časi (foto: Ilona Mrgole)

Pogled na program razveseljuje tudi v soboto, ko bo imela plesalka in koreografinja Patricija Crnkovič plesno delavnico in pozneje še nastop s svojo predstavo Zgubani časi.

Predstava Iz delcev (foto: Matic Ačko)

V nedeljo vabljeni na ogled predstave Iz delcev tria April Veselko, Kaja Vajdetič in Ana Cvelfar, ki je nekaj posebnega in je o njej naša kritičarka Daliborka Podboj napisala, da predstavlja “mladosten kolegialen utrip novih raziskovalnih zamisli, kar dobrodošlih na sodobni plesni sceni, in ne le na slovenski. Vse natančne informacije o celjskem plesnem vikendu najdete na spletni strani PFC: www.plesniforum-kud.si