Plešite skozi vse leto, kot da vas nihče ne gleda, pa tudi ko vas gledajo, uživajte v plesu!

O letu 2017 razmišlja naš sodelavec Matevž Česen.

Za nami je leto polno novih koreografij, ki smo jih gledali skozi vso sezono. Najprej še stare točke na pokalnih turnirjih in nato počasi nove koreografije, in če ne prej, vidimo na državnem prvenstvu vse nove plesne mojstrovine.

Jan Ravnik je eden tistih polno zaposlenih koreografov.
Vsi koreografi v modernih tekmovalnih plesih so res prave ‘mašine’, ki se težko primerjajo s pevci, ki občasno izdajo novo zgoščenko. Vsak koreograf, ki dela profesionalno v plesu, ima vsaj deset novih koreografij, in to vsako leto zapored. In ne le to, od vseh se pričakuje, da so vsakič znova inovativni in najboljši, ampak to res ne gre kar tako. Umetnost potrebuje navdih!
Državno prvenstvo je v organizaciji plesne šole Bolero znova preseglo samo sebe že s tem, da se je odvijalo v športnem hramu, v Hali Tivoli. Potem sledi poletje in dober mesec dni pavze za vse tekmovalce. Marsikdo odpotuje v tujino po novo znanje. Drugi mislijo, da bodo v nekaj dneh v tujini uspeli, a ne gre tako zlahka. V tujini moraš biti več let zapored, se vsakodnevno dokazovati in predvsem biti človek za vse to, stran od prijateljev in domačih. Tretji pa si vzamemo čas zase.
Artifex
Jesen prinese mednarodna tekmovanja, na katerih so Slovenci znova dosegali odlične rezultate, nekje bolj, nekje manj uspešne v primerjavi z minulim letom. Tako imamo stare in nove svetovne ter evropske prvake v različnih disciplinah modernih tekmovalnih plesov. Nato sledi zima, ko je čas za produkcije in predstave, ko se povežejo tekmovalne koreografije v celoto. Plesalci tekmovalci čedalje več medsebojno sodelujejo  tudi pri različnih projektih, neodvisnih od plesnih šol. Menjavanje plesnih klubov je kot vsako leto aktualno, le upam, da tekmovalci ne prihajajo v druge plesne šole zaradi uspeha, ker je ta pri plesu preveč subjektiven, predvsem na tekmovanjih.
O sodnikih teče beseda vsako leto.
Zato je bilo tudi o sodnikih čisto preveč besed čez vse leto. Pravilnik pa je res za vse enak in prav je, da se ga spoštuje. Veliko je tudi lobiranja v tem športu, ki izjemno napreduje v tehničnem pogledu, saj že otroci izvajajo povsem članske elemente. Tako se vsako tekmovalno leto obrača hitreje in intenzivneje. Kam vse to pelje, bo pokazal čas?! A kaj ko vsi tako radi plešemo.
Aljoša Moderndorfer je hiphoper, ki sledi svojemu ritmu.
Plešite skozi vse leto, kot da vas nihče ne gleda, pa tudi ko vas gledajo, uživajte v plesu. Na koncu vedno zmaga ljubezen! Srečno 2018!

View Gallery 6 Photos