Parada plesa. Nina Noč, Nena Vrhovec Stevens in Kjara’s Dance Project

Balerina Nina Noč in baletna pedagoginja Nena Vrhovec Stevens v Paradi plesa.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, si oglejte intervju z mlado balerino Nino Noč. Neuradno velja za eno najlepših balerin v slovenskem plesnem prostoru. Seveda ima tudi odlično plesno tehniko, ki jo je natrenirala na mariborskem baletnem konservatoriju. Postala je članica ljubljanskega baleta in v tem trenutku pleše v obeh pomembnih baletih – tako v Don Kihotu kot v Hrestaču.

Nina Noč v Hrestaču. (Foto: Darja Štravs Tisu)
Vodja Baletne šole Stevens Nena Vrhovec Stevens pa vas bo povabila, da se udeležite že tretjega predtekmovanja za veliki finale Dance World Cup, ki se bo odvijalo 15. februarja v Kranju. Tekmovanje nima omejitev glede plesnih stilov, zato ste vabljeni vsi, ki menite, da bi vam odrska izkušnja lahko dopolnila vaše izkušnje in kariero.
Pred tremi leti se je Baletna šola Stevens prvič predstavila na tekmovanju Dance World Cup in od takrat dalje je redna tekmovalka.
Na koncu oddaje pa vas vabim v Milano, kjer sem obiskala plesalce Kjara’s Dance Projecta, ki se pripravljajo na novo predstavo z naslovom Triptih. Predstava bo doživela premiero 9. januarja prihodnje leto, okoliščine pa so nanesle, da je del trilogije nastajal v eni od milanskih plesnih šol, kjer poučuje Kjara Starič, ena od koreografinj Triptiha. Drugi koreograf Triptiha je Izraelec Lotem Regev, tretja pa Rosana Hribar.
Plesalci Kjara’s Dance Projecta v elementu s koreografom Lotemom Regevom. (Foto: Kjara Starič)
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias in v ponovitvi v petek, 19.12., ob 16.10 ter v soboto, 20.12., ob 11.10. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.
Oddajo Parada plesa smo posneli v …
… Maxi klubu v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
View Gallery 6 Photos