Parada plesa: Milan Glamočanin&Aleksandra Košir&Balkan Dance Project Vol.1

Aleksandra Košir in Milan Glamočanin v Paradi plesa.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah bomo plesali srbsko kolo z Milanom Glamočaninom, ki nam bo predstavil zgodovino in sedanjost tega ljudskega izročila. Presenečeni boste, ko boste slišali za številko 4000. Toliko je namreč različnih vrst kol. Ja, za kolo še vedno velja nek stereotip, da ga plešejo samo "seljaci". V Sloveniji se mnogo ljudi ukvarja prav s srbsko folkloro in zanjo se odločajo tudi mladi. Milan vam bo zaupal, kje si želi predstaviti svojo kakovost, kaj meni o tekmovanjih v folklori in zakaj na snemanje ni prinesel opank.

Milan Glamočanin skrbi, da srbsko kolo ne pade v pozabo.
Aleksandra Košir pa bo napovedala drugi Magic Salsa Festival, ki se bo odvijal od 15. do 17. januarja v hotelu Union v Ljubljani. Na ta veliki salsa slet prihajajo spet največje zvezde salse in nekaj novih imen, med njimi bodo tudi slovenski pedagogi in pedagoginje.
Aleksandra Košir je ponosna na svojo drugo izdajo Magic Salsa Festivala.
V Velenju pa smo obiskali premiero plesne predstave Balkan Dance Projekt Vol. 1 dveh koreografov iz nekdanje Jugoslavije. Igor Kirov in Aleksander Saša Ilić sta predstavo poimenovala kar diptih. Po velenjski premieri pa je ekipa plesalk na čelu z našo Mojco Majcen obiskala še Makedonijo in Srbijo.
Balkan Dance Project Vol1. je nastal v produkciji Festivala Velenje. (Foto: Ksenija Mikor)
Premiero si lahko ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias in v dveh ponovitvah, in sicer v soboto, 19. 12., ob 11.30 ter v torek, 22. 12., ob 10.30 na TV3 Medias. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Marija K. Orašanin)
View Gallery 5 Photos