Odlično! EP v jazzu in modernu. Kar 13 odličij za Slovence

Minuli teden se je od ponedeljka do četrtka odvijalo evropsko prvenstvo v jazzu in modernu v Pragi na Češkem. Videli smo tudi nekaj baleta, a tega je res bolj malo, saj se večina baletnih plesalcev ne udeležuje tovrstnih tekmovanj, verjetno zato, ker imajo svoja znotraj baletne scene. Slovenska reprezentanca je štela 63 plesalcev, ki so se borili z več kot 1000 tekmovalci iz 20 evropskih držav. Vodja slovenske reprezentance je bil Jadran Živkovič, slovenski sodniški stolček pa je pripadal dr. Meti Zagorc. Tekmovanje je teklo tekoče in večjih organizacijskih težav ni bilo niti pričakovati, k čemur je velik delež dodala tudi slovenska pomoč. Glavna sodnica je bila Mimi Marčac Mirčeta, vodja izračuna pa Vesna Huber.

Res pa je treba omeniti, da bi plesalci morali imeti več prostora za pripravo na tekmovanja, kar bi športna dvorana popolnoma dopuščala, če bi bila sprednja tribuna postavljena nekoliko drugače. Bolj kot to je bodlo v oči, da je tekmovanje namenjeno samo sebi, saj je organizator popolnoma pozabil na gledalce, kajti teh skorajda ni bilo, morda je temu botrovalo tudi to, da dogodek ni potekal med vikendom in je bilo sončno vreme. Konkurenca je bila številčna in največ odličij so si poleg Slovencev priboril še Norvežani, Nemci, Srbi in Čehi.
Slovenci smo dobili kar sedem evropskih prvakov. Neja Horvat iz Plesnega kluba Urška je najboljša kar v dveh mladinskih kategorijah – med jazz in modern solistkami.
Med jazz solisti je s sedmimi prvimi mesti slavil Tian Čehič iz Plesnega kluba Bolero.
Evropski prvak je tudi Matic Bizjak iz Plesnega kluba Bolero med modern solo člani.
Dvojno slovensko zmagoslavje je bilo med članskimi jazz pari, kjer sta evropski prvakinji postali Neja Horvat in Inja Orel iz Plesnega kluba Urška, evropski podprvakinji pa Petra Ravbar in Anja Jeršan iz Plesnega kluba Bolero.
Prepričljivo najboljša je bila jazz mala članska skupina ‘Fight for gold’, najvišjo stopničko si je priplesala tudi modern mladinska formacija ‘Elemination’. Oboji iz Plesnega kluba Bolero pod mojim vodstvom.
Med člani 2 so prav tako slavili bolerovci z malo skupino Paris. Poleg tega so Slovenci najboljši v Evropi tudi v jazzu in modernu; Miha Florjanc Lukan iz Plesnega društva Kazina je osvojil bron med modern solisti mladinci, medtem ko je bil Alex Istenič iz Plesnega kluba Bolero peti, med jazz članskimi solistkami sta si v izjemni konkurenci priplesali 4. mesto Klara Senica iz Plesnega kluba Miki in 6. mesto Petra Ravbar iz Plesnega kluba Bolero. Tian Čehič  iz Plesnega kluba Bolero se je uvrstil na 4. mesto med modern člani, med pari modern člani sta evropska podprvaka Petra Ravbar in Tian Čehič iz Plesnega kluba Bolero, medtem ko sta si bron priplesali Sara Perko in Eva Gorjup iz Plesnega kluba Miki. Za piko na i so poskrbeli prav tako plesalci iz Plesnega klub Bolero z malo modern skupino ‘Letting go and moving on’, ki so postali evropski podprvaki. Še preden so plesalci jazza in moderna zapustili dvorano, se je le-ta že pripravljala na evropsko prvenstvo v stepu, prvi plesalci so danes že odšli na evropsko prvenstvo v hip-hopu, electric boogiju in breake danceu, čez manj kot 14 dni pa že državno prvenstvo. Tempo, ki mu lahko sledijo le najboljši. Čestitke vsem in srečno!
View Gallery 9 Photos