Odlični plesalci in utrujeni sodniki. Reportaža z državnega v standardu

Uroš Lazič in Maruša Pinter, zmagovalca med mladinci. (Foto: Marko Mesec)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, si lahko danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias ogledate reportažo z državnega prvenstva v standardnih plesih.

Ana Mesec in Jure Bergant med izjavo za našo oddajo. (Foto: Marko Mesec)
V oddaji bodo svoje misli izrazili državni prvaki v sedmih starostnih kategorijah: Miša Cigoj in Nika Bagon, Robert in Simona Preininger, Brin Hlade in Tosia Robar Žerak, Jure Bergant in Ana Mesec, Uroš Lazič in Maruša Pinter ter Vid Šteinfelser, Brina Paulina Dezman ter Miha Vodičar in Nadija Bičkova. Slednja bo tudi povedala, zakaj zanjo ni navijal njen mož.
Brin Hlade in Tosia Robar Žerak med tekmo. (Foto: Marko Mesec)
Nataša Ambrož je predstavila pilotni projekt, na katerem je zaplesalo kar precej nadebudnih plesalcev. Med njimi Luna Ljubič, Tina Lipovšek, Tara Lipovšek, Lan Žiga Anderlič … Vsi bi nekoč radi postali veliki plesalci.
Nataša Ambrož je razložila vse o pilotnem projektu in sodnikih. (Foto: Marko Mesec)
Nataša pa je kot glavna sodnica tudi komentirala moje vprašanje, zakaj na državnem prvenstvu ne morejo soditi sodniki, ki niso neposredno povezani s plesnimi pari kot trenerji. Sodniki so poželi tudi val neodobravanja, saj so se med nastopom profesionalnega in seniorskega para ležerno posedli na podeljevalske stopničke.
Naporno peturno sojenje za Šano Vodnik, Andreja Novotnyja, Blaža Pocajta in Nika Basariča. (Foto: TV3 Medias)
Za komentar prvenstva sem prosila legendo športnega plesa Franjo Kozarja pa trenerja Alekseja Galčuna in trenerko Tjašo Vulič. Več pa seveda v oddaji, ki si jo lahko ogledate tudi v dveh ponovitvah, in sicer v petek, 13.2., ob 5.30 in v soboto, 14.2., ob 10.35 na TV3 Medias. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan.
Andrej Novotny in Blaž Pocajt v elementu sojenja. (Foto: TV3 Medias)
View Gallery 6 Photos