Objokana Nika Kljun premagala Škrubetov Maestro

Članska hip hop zmaga je odplesala v Bolero.

V petek se je začel prvi od treh tekmovalnih dni letošnjega državnega prvenstva v modernih tekmovalnih plesih. Tekmovanja se bodo odvijala vse do nedelje zvečer in dobili bomo kar dvainsedemdeset novih državnih prvakov v različnih plesnih ter starostnih kategorijah. Včeraj so pod kupolo Gospodarskega razstavišča v Ljubljani plesali tako pionirji, mladinci kot člani v stepu, discu in hip hop članskih formacijah.

Dive iz PŠ Urška iz Zagorja so postale prvakinje v disco dance mladinski mali skupini.
Slednja kategorija je bila seveda najbolj pričakovana, saj se je za naslov najboljših potegovalo osem formacij. V finale sta se uvrstili kar dve iz ekipe Maestra, ki pa so letos v boj poslali mlajšo plesno generacijo, zato so bili tudi rezultati slabši. Peto in četrto mesto za koreografa Erika Bukovnika in Matica Zadravca najbrž ni ravno tisto, kar sta pričakovala. Anže Škrube, šef Maestra, pa je bil vseeno zadovoljen. ”Zelo sem ponosen na oba koreografa in na celotno ekipo. Rezultat je bil pričakovan, saj so plesalci skupaj komaj dobro leto dni. S prvo postavo nismo nastopili, zato ker imamo preveč drugih projektov, ki so v tem trenutku bolj pomembni. Posneli smo spot z Inno pa z Nickom Bassom, kaj več pa vam konkretno ne morem še zaupati,” je po koncu tekmovanja povedal Anže za naš portal.
Anže Škrube je bil z nastopom mladega Maestra zadovoljen.
Zato pa je bilo veselje v ekipi Bolera toliko večje, saj je Nika Kljun samo za to priložnost priletela iz Los Angelesa in se po tekmi takoj vrnila nazaj. Državni prvaki so skupaj s šefico, ki je v formaciji Look at me now z njimi tudi plesala, jokali od veselja. “Nikakor se nismo obremenjevali s ciljem, da premagamo Maestro.  Zelo sem ponosna na celotno ekipo plesalcev, še posebej na Žigo Mlakarja, ki je plesalce treniral v moji odsotnosti. Zelo smo veseli. S svojim življenjem sem zelo zadovoljna, še posebej sedaj, ko sem bila del plesne ekipe in nastopila z Beyonce,” je zadihano pripovedovala Nika.
Bolero je odplesal tako, kot se za državne prvake spodobi.
So pa s svojim nastopon navdušili tudi člani društva Bast, ki so si priplesali drugo mesto. Aleš Gorišek se pod koreografijo ni podpisal, je pa bil nadvse zadovoljen s svojo ekipo. “Vedno smo bili na kakšnem nehvaležnem mestu, ali četrti ali nam je manjkalo eno mesto za vstop v finale, in tole drugo mesto je res super.“ Je pa Aleš še dodal, da se državno prvenstvo super razvija, opaža, da so celo garderobe urejene in plesalci skrbijo za čistočo. Lepo slišati.
Aleš Gorišek se je veselil drugega mesta.
Hiphopar Miha Krušič je z ekipo Pro Dancea zasedel tretje mesto in je takoj po tekmi odhitel s prizorišča. Menda je bilo razočaranje nad uvrstitvijo precejšnje.
Prava paša za oči je bila tudi step kategorija. Sicer skromna po udeležbi, a kakovostno zelo dobra. Mitja Popovski iz Kazine je svojo člansko formacijo pripeljal do naslova državnih prvakov.
Luka in Sebastjan Vodlan iz PK Lukec Krško pa tudi kopičita naslove. Briljantina v izvedbi članske male skupine je bila smelo skoreografirana in je zasluženo premagala konkurenco iz Bolera v koreografiji Jadrana Živkoviča.
Brata Vodlan in mala skupina v Briljantini.
Vse aktualne državne prvake in ostale uvrstitve si oglejte na spletni strani www.plesna-zveza.si
Ste pa vabljeni na ogled v živo še danes in jutri, ko bodo pod kupolo Gospodarskega razstavišča v Ljubljani plesali še breakdance, electric boogie, jazz in še nekaj hip hopa.

View Gallery 6 Photos