Nova plesno-pevska atrakcija SheDivaz, ki jemlje dih

Atraktivno dekliško pevsko-plesno skupino SheDivaz sestavljajo …

Šest nadobudnih in ambicioznih deklet plesne šole Kazina, ki v ospredje ne postavljajo svojega stasa, pač pa veliko profesionalnost, neverjetno ljubezen do plesa, vsaka zase pa se ponaša s številnimi zavidljivimi uspehi v plesnem svetu, zbranih v  skupini SheDivaz, se bo  v nedeljo, 15. maja na POP TV z zaporedno številko 5 predstavilo v polfinalnem izboru šova Slovenija ima talent. Prvič v Sloveniji predstavljajo format unikatne plesno-pevske zasedbe. Tina Vunjak s svojim vokalom ne pusti ravnodušnega še tako zahtevnega kritika, plesne gibe pa imajo vsa dekleta v krvi in so vedno do potankosti usklajeni, kar je plod dolgoletnega truda in nabiranja izkušenj. Dekleta ustvarjajo burlesko, a vedno le do meje, ki ne presega dobrega okusa. Sloveniji želijo postreči z Broadwayem, ki ga pri nas doslej ni bilo, ter hkrati občinstvu približati kabaret, kakršnega smo sicer vajeni le v najboljših muzikalih onkraj luže. Že njihova točka v predizboru je marsikomu vzela sapo … Tokrat gredo SheDivaz še stopničko višje in sporočajo: Pričakujte nepričakovano!
Članice SheDivaz so vodja in koreografinja Ada Kogovšek, Ula Šemole, Tjaša Resnik, Andreja Vakselj, Nika Horvat in Tina Vunjak.

… plesalka in koreografinja ter vodja skupine Ada Kogovšek, ki je zaslužna, da so dekleta prišla v šov Slovenija ima talent …
Vodja skupine, plesalka in koreografinja Ada Kogovšek pleše že od malih nog. Da je tako še danes, gre zahvala plesni šoli Kazina in trenerju Željku Božiću. Kazini zato, ker je vedno ustvarila idealne pogoje za treniranje in jo ima še vedno za svoj drugi dom – tam namreč poučuje že devet let, Željku pa, ker je zanjo med ljudmi, s katerimi je imela priložnost delati, daleč najboljši plesni pedagog in koreograf. V vseh teh letih plesanja je našla svoje mesto pod odrskimi lučmi in v poučevanju otrok, njena res velika ljubezen pa je koreografiranje.  Rada ima vse od hip hopa, jazza, sodobnega plesa do burleske. Novembra 2010 je sestavila skupino SheDivaz in jo popeljala pred kamere oddaje Slovenija ima talent. Je  umetniški vodja in glavni koreograf skupine pri tem projektu.
… plesalka Tina Vunjak, ki poleg plesne gradi tudi glasbeno kariero …
Pevka in plesalka Tina Vunjak je poleg državnih in svetovnih tekmovanj ter nastopov v videospotih nastopila v mnogih otroških in mladinskih plesnih predstavah. Poleg plesne kariere pa jo že ves čas zanima in spremlja tudi glasbena kariera; pravi, da so njene sanje združitev tako plesa kot petja. Lani je posnela svoj prvi uradni singel z naslovom ˝V drugi sobi˝ pod producentsko taktirko Damjana Joviča. Njene pevske vzornice so Beyonce Knowles, Christina Aguilera, Jessie J, med pevci pa eden in edini … Bruno Mars.
… Nika Horvat, ki se lahko pohvali s številnimi medaljami in pokali v show danceu z evropskih in svetovnih prvenstev …
Plesalka Nika Horvat je bila že od malih nog živahna in energična. Vzporedno s srednjo je obiskovala še baletno šolo, vendar je morala vadbo baleta zaradi poškodbe opustiti. Svoje plesno znanje je s prihodom v Kazino le še bolj izpopolnila, kar potrjuje naslov članske državne prvakinje in 6. mesto na svetovnem prvenstvu leta 2009 v kategoriji show dance solo članice. V Nikini sobi pa se na policah že od 9. leta dalje nabira prah po številnih medaljah in pokalih z raznih državnih, evropskih kot tudi svetovnih prvenstev v show danceu.
… Tjaša Resnik, ki je predana plesu že od malih nog in mu ostaja zvesta še danes …
Plesalka Tjaša Resnik je začela plesati že v maminem trebuhu, nato se je vrtela ob vsakem zvoku glasbe, prag plesne šole pa prestopila z nedopolnjenimi šestimi leti. Vseh podrobnosti iz dvoran v Kazini se ne spominja, natanko pa ve, da na začetku ni našla prave dvorane, v katero so jo poslali na avdicijo. Objokano sta jo ob koncu "prelomnega trenutk"«, ko bi lahko šla njena plesna kariera "rakom žvižgat", našla mami in oči. Koreograf Mitja Popovski je dal besedo zanjo in trenerka Mirjam Podobnik jo je vzela v skupino.
… Ula Šemole je skoraj najmlajša članica v skupini, a z najdaljšim stažem v Plesni skupini Kazina; pohvali se lahko z naslovi državnih, evropskih in svetovnih prvakov v dveh različnih disciplinah – stepu in jazzu …
Ula Šemole je skoraj najmlajša plesalka v skupini SheDivaz, a z najdaljšim stažem v Plesni skupini Kazina. Plesala je namreč skoraj z vsemi generacijami te skupine. Ko je imela štiri leta, je začela z lastno produkcijo predstav ob vseh večjih praznovanjih, praznikih ter raznih družinskih kosilih. Nikoli zastonj, sestra je bila pozneje blagajnik in vstopnica je znašala 150 bivših tolarjev! Na številnih tekmovanjih je tako dosegla naslove državnih, evropskih in svetovnih prvakov v dveh različnih disciplinah – stepu in jazzu. Od nekdaj je želela postati ˝showgirl˝, do danes pa nastopala ter koreografirala za večino slovenske glasbene estrade.
… in Andreja Vakselj, odlična plesalka in koreografinja plesne šole Kazina, plesala je s Kylie Minogue, izkušnje nabirala tudi v tujini, v Slovenijo pa prinesla ples v petkah …
Andreja Vakselj je odlična plesalka in koreografinja plesne šole Kazina, plesala je s Kylie Minogue, mnogo izkušenj nabrala v tujini, nastopala je v številnih domačih kot tujih videospotih, poučuje in obožuje najmlajše, v Slovenijo je ekskluzivno pripeljala ples v petkah. S plesom se izraža, z njim živi in želi živeti v sožitju, dokler bo to mogoče. V ples jo je povlekla njegova pozitivna energija in strast do gibanja na tak način. Obožuje sposobnost plesa, da lahko z njim v trenutku spremeni svoje razpoloženje v pozitivno, saj ji predstavlja nek svet, kjer živi svoje sanje …

View Gallery 7 Photos