Nika Kljun odgovarja Mihi Krušiču: Za gurujko sem še premlada!

Nika Kljun je tik pred odhodom v Ameriko spregovorila o fovšiji med slovenskimi hiphoparji.

Samooklicana gurujka slovenskega hip hopa, nediskvalifikacija njene članske formacije na državnem prvenstvu zaradi neupoštevanja pravil, slab izbor glasbe za nastopajoče in še marsikaj je plesalec in koreograf Miha Krušič z ekipo somišljenikov, med njimi so tudi Željko Božič, Azra Selimanovič in Anže Škrube, očital Niki Kljun po končanem državnem prvenstvu, ki se je odvijalo prvi majski vikend v Medvodah v organizaciji plesne šole Bolero, ki je v lasti Zorana Kljuna in Janje Pušl, sicer Nikinih staršev. Miha absolutno stoji za svojimi izjavami, za komentar pa smo prosili tudi Niko, ki pa se je šele po dolgem premišljevanju odločila povedati, kaj si o vsem skupaj misli. Najbolj jo je seveda prizadel očitek, da koreografije, s katerimi tekmujejo njeni plesalci, niso njeno avtorsko delo, ampak ji pri tem pomaga koreograf Zack Reece. ”To je čista izmišljotina. Zakaj bi jaz koga rabila. Zack je moj prijatelj, in vesela sem, če najde čas in pride v Ljubljano in dela z moji plesalci. Želim, da doživijo nekaj lepega, delček tega, kar se dogaja meni, ko sem v tujini. Nisem človek, ki bi promoviral sebe, ampak gre predvsem za moje plesalce. Veliko slovenskih koreografov je takšnih, da pošiljajo na tekmo svoje plesalce samo zato, da promovirajo sebe. Meni tega ni treba.”

Koreograf Zack Reece in Nika Kljun sta velika prijatelja in nekateri so mnenja, da je prav Zack avtor vseh koreografij formacij Bolera, kar Nika ostro zanika.
Nika je pri svojih dvaindvajsetih zelo zaželena kot pedagoginja, koreografinja in plesalka. Pravkar se odpravlja na Krk, vrnila se je iz Istambula, kjer je vodila plesne delavnice. Ko pa je nastajal intervju, je bila še na trnih, ali bo končno dobila vizo za Ameriko ali ne. Viza je bila tudi kamen spotike, češ zakaj takšen problem, saj se to da hitro urediti. Viza je zdaj potrjena in Nika se še s sedmimi plesalci Bolera odpravlja v Los Angeles v “njen” Millennium Dance Complex na učne ure in zdaj uradno tudi na delovne nastope.
Nika Kljun v družbi državnih mladinskih hip hop prvakov.
Los Angeles pa je trenutno tudi postojanka Nikinega bivšega fanta Anžeta Škrubeta, ki s svojim Maestrom že pridno absorbira nova znanja, a z Niko ne komunicira. Mogoče pa bo plesna šola vseeno poskrbela, da  nekdanja zaljubljenca postaneta dobra plesna prijatelja. Ali pa je vse preveč “fovšije v slovenskem hip hopu”, kot pravi Nika.
Nika ima prijatelje tudi med slovenskimi hiphoparji, čeprav pravi, da je prisotne ogromno fovšije.
View Gallery 4 Photos