Ne spreglejte. Reportaža s festivalov Front@, Vibra in Plesno poletje

V oddaji bo nastopil tudi koreograf in plesalec Tony Milles, ki je navdušil s predstavo Watch It.

Vabljeni k ogledu reportaž s treh različnih plesnih festivalov, ki so napovedali začetek nove plesne sezone. Ekipa Parade plesa je obiskala Plesno poletje v Šempetru, ljubljansko Vibro in murskosoboško Fronto.

Na Plesnem poletju je bila zbrana pisana pedagoška druščina. (Foto: Ana Kete)
Plesno poletje se je že enajstič odvijalo v Šempetru pri Novi Gorici. Michal Rynia in Nastja Bremec vedno poskrbita za odlično pedagoško ekipo. Letos se je prvič v vlogi pedagoga preizkusil baletnih plesalec Lukas Zuschlag, stara znanka je Daša Grgič, z Norveške je priletel najhitrejši plesni bend na svetu Quickcrew, Jiry Pokorny je svoja znanja pridobila v Nizozemskem plesnem gledališču, Domen Žugelj je navduševal s hip hopom, Japonka Koharu Sugawara pa je bila tudi nekaj posebnega.
Baletni plesalec Lukas Zuschlag se je prvič preizkusil v vlogi pedagoga in to kar na dveh frontah, na Plesnem poletju in Vibri. (Foto: Urška Boljkovac)
V Ljubljani pa je premierno zavibrirala Vibra, enotedenski plesni workshop pod vodstvom Magdalene Reiter, ki je povzročila nekaj negodovanja med organizatorji ostalih plesnih festivalov, ki so bili mnenja, da datumsko prekrivanje dogodkov ni dobro za nobenega. A plesalci so bili v večini mnenja, da je plesni workshop v prestolnici na začetku sezone potreben. V oddaji so spregovorili Kjara Starič, Drejc Derganc, Snježana Premuš, Dušan Teropšič, Matevž Česen, Jure Gostinčar ter organizatorka Magdalena Reiter.
Exedition Paddoc je bila ena od atrakcij murskosoboške Fronte.
Na vzhodnem koncu Slovenije pa umetniški vodja festivala Front@ Matjaž Farič poskrbi, da postane Murska Sobota nekaj avgustovskih dni center sodobnega plesa. Letos je bilo to že osmič z res veliko plesa. Gostje oddaje bodo Aja Zupanec, Matjaž Farič, Tony Mills in Robert Clark.
Snemanje napovednikov Parade plesa se je odvijalo na zanimivi razstavi Tine Dobrajc in Mita Gegiča. (Foto: Marija Orašanin)
Oddajo, za katero smo napovedi posneli v galeriji Equrna na razstavi "Veliki črni bik, koga kličeš?" Tine Dobrajc in Mita Gegiča, si lahko ogledate danes zvečer ob 21.40 na TV3 Medias in v ponovitvi v soboto, 5.10., ob 10.30.

View Gallery 5 Photos