Nataša Ambrož. Letos smo delali vse poletje, tako da so vsaj naši vrhunski pari dobro pripravljeni na novo sezono!

Nataša v akciji (foto: Marko Mesec)

Pedagoginja in sodnica standardnih in latinskoameriških plesov skupaj z ZPVUTS organizira licenčni seminar 29. in 30. avgusta; nekaj njenih razmišljanj o minulem času in tistem, ki prihaja, pa v intervjuju.

Draga Nataša, pozdravljena, vaš klub PK Feniks je pred novo sezono, ki pa gotovo ne bo tradicionalna, kot ni bila minula. Kako si doživljala to obdobje korone in samoizolacije?
Razen prvih dni, ko je bilo malo tesnobe, sem čas koristno porabila zase; branje, pospravljanje, sprehodi. Ugotovila sem, da veliko stvari , ki sem jih imela za nujne, sploh ne potrebujem. Lahko sem si vzela čas samo zase, brez urnika in se umirila. Zame je to bila pozitivna izkušnja.

Nataša je trenerka, pedagoginja in sodnica latina in standarda. (Foto: Marko Mesec)

Si trenirala plesalce, plesne pare od doma on line? Kakšno je bilo počutje duha (si bila zaskrbljena, prestrašena, pozitivna, optimistična …)?
S treningi sem začela v začetku junija, vendar v manjšem obsegu kot pred korono. Prav tako zdaj začenjam z on line izobraževanjem za kandidate, ki se pripravljajo na strokovne izpite in ki ne morejo priti v Slovenijo
Torej si izkoristila čas za stvari, ki jih ponavadi odlagamo na poznejši čas, pospravila omare, vrgla staro šaro v smeti, pospravila arhiv?
Zmetala sem stran veliko stvari in veliko oblačil oddala. Proces minimaliziranja še zdaleč ni končan, nadaljujem. Še vedno imam preveč stvari. Trenutno sem pri čiščenju računalnika brisanje stare pošte in nepotrebnih dokumentov.
Komunikacija s plesnimi kolegi iz mednarodne plesne scene pa je najbrž tudi bila. Kakšna izmenjava mnenj je potekala oziroma kaj pripravlja mednarodna plesna zveza WDSF za prihodnje?
Žal ni bilo kaj veliko komunikacije, tako da ni preveč jasno, kakšni so načrti za naprej. Večina organizatorjev odpoveduje napovedana tekmovanja, saj je situacija preveč negotova. Upam, da bomo vsaj speljali tekmovanja doma. Čaka nas državno prvenstvo v latinskoameriških plesih in kombinaciji.

Z lanske delavnice (foto: osebni arhiv)

Zdaj si znova v akciji tik pred novo sezono. Kako si si jo zamislila oziroma ste si jo zamislili? Verjetno priprave na državna prvenstva, kar se tiče aktivnih tekmovalcev, pa poletne priprave …
Letos smo delali vse poletje, tako da so vsaj naši vrhunski pari dobro pripravljeni na novo sezono. Čakamo na september, ko se vrnejo vsi, tudi naši najmlajši, da lahko začnemo s treningi v polnem obsegu. Je pa sezona zelo odvisna od tega, ali bomo lahko izvajali domača tekmovanja. Ker ne bo mednarodnih tekmovanj, bi morali na PZS razmisliti o načinih za izvedbo čim več domačih tekmovanj, ki so nujno potrebna za ohranitev motivacije plesalcev. Za motivacijo trenerjev in učiteljev pa bova poizkusila s Sergejem Milicijo poskrbeti z našo tradicionalno plesno delavnico. V minulih štirih letih, odkar pripravljava to delavnico, sva vedno naletela na izreden odziv udeležencev. Letos jim bova poizkusila približati tehniko na malo drugačen, bolj celosten način. Veselim se že srečanja s kolegi in skupnega ustvarjanja.
Kaj bo zate najpomembneje v času, ki prihaja?
Upam, da se življenje vrne v nekak približek normale. Pomembno je, da poskrbimo za svoje zdravje in duševni mir.
Hvala in želim, da plešemo še naprej!