Najboljši so Urškini plesalci; ocena prvenstva Blaža Godca pa je 3

Plesalka Plesne šole Urška Maša Marinšek je bila druga med mladinkami solo.

Prihajajoča sobota in nedelja sta zadnji v paketu štirih vikendov, ko bomo dobili še zadnje nove državne prvake v modernih tekmovalnih plesih. Minuli vikend so v Krškem tekmovali pionirji, mladinci in člani, in sicer v kategorijah šov in disco, organizacijo pa je vodila družina Vodlan; oče Dušan, mama Zdenka ter sinova Luka in Sebastijan. Številka plesalcev je bila spet navdušujoča, plesalo jih je namreč okoli 1200 iz osemnajstih različnih slovenskih klubov. Najbolj so se odrezali plesalci iz PK Urška, saj so osvojili 29 kolajn, nato Kazina s petnajstimi medaljami in PK Zeko z dvanajstimi osvojenimi kolajnami. Največ naslovov državnih prvakov so v Krškem osvojili plesalci PK Urška iz Ljubljane, in sicer dvanajst, Kazina sedem in Zeko pet. V nekoč najbolj atraktivnem plesnem stilu šov formacijah, zanj žal zanimanje iz leta v leto upada na račun hip hopa, je bila Kazina najboljša med pionirji in mladinci, Bolero med člani, v discu pa PŠ Urška Ljubljana pri pionirjih in članih ter Zeko pri mladincih.

Urškin trio Maša Marinšek, Staša Tušar in Patricija Crnkovič je nastopil v mladinski solo katergoriji.
Blaž Godec, eden od koreografov iz Urškine ekipe, je tako komentiral prvenstvo: "Državno prvenstvo je bilo super, najmočnejše so bile Urškine solistke mladinke; Staša Tušar je bila prva, Maša Marinšek druga, Patricija Crnkovič tretja. Zelo všeč mi je bila mala mladinska skupina koreografinje Mirjam Podobnik iz Kazine z naslovom Lonely People, ki je tudi zmagala. Menim, da je Mirjam absolutno eden najboljših šov koreografov pri nas. Ostale formacije in male skupine pa v meni niso ravno vzbudile nekih fascinacij. Ocena državnega prvenstva: dobro 3.”
Koreograf Blaž Godec je ocenil državno prvenstvo za dobro oziroma numerično 3.
Matevž Česen, koreograf Bolera, ki je zaposlen ne samo z Bolerovimi aktivnostmi, ampak tudi z nastopi v komercialnih projektih s skupino Carice in Sebastianom ter Društvom baletnih umetnikov, je ponosen na dosežene rezultate svojih plesalcev.
Koreograf in plesalec Matevž Česen sodeluje tudi izven Bolera v komercialnih projektih in z Društvom baletnih umetnikov.
”Po vrnitvi na slovensko plesno tekmovalno sceno, prvič v vlogi glavnega trenerja in koreografa ter vodje jazz plesa v plesni šoli Bolero, sem zelo vesel in ponosen na svoje plesalce, ki smo letos začeli prvič skupaj ustvarjati in dosegli naslov državnih prvakov v članski formaciji. Sicer nismo imeli konkurence, vendar so bili plesalci zelo dovršeni. Je pa zato toliko bolj zaslužen naslov vice državnih prvakov v mladinski formaciji, kjer je bila konkurenca najhujša in na zelo visokem tehničnem nivoju, ki je tudi predvsem med solistkami zasenčil ves šov. Tudi moj pionirski par (Lea Kos in Klara Peček) sta dosegli naslov vice državnih prvakinj poleg res simpatične pionirske male skupine, ki pa je bila tretja. Videli smo tudi nekaj kršenja pravil, vendar so sodniki zaradi dobrega srca le opozarjali plesalce in trenerje, le na koncu je počilo in prišlo do ene diskvalifikacije. So pa tudi ostali koreografi, moji sodelavci  oz. moj tim, kateremu gre velika pohvala (Romana Pahor, Živa Laterner, Maša Horvat in Sara Golob) dosegali boljša in slabša mesta in se zelo potrudili, da je čim več plesalcev pokazalo viden napredek v letošnjem letu. Naš uspeh je še dopolnila pionirka Klara Peček s tretjim mesto v koreografiji Romane Pahor. Pionirska formacija prav tako od Romane Pahor pa je bila četrta.”
Matevž Česen iz Bolera je navdušen nad nastopi svojih varovancev.
Plesna karavana se seli na Gorenjsko, in sicer v dvorano Srednje gostinske in turistične šole v Radovljici. Organizator je Blejski plesni studio, tekmovali pa bodo v street danceu, jazzu, technu in modernu. Predstavile se bodo tudi produkcije in mini produkcije. Potem pa se bodo plesalci in seveda starši za nekaj časa umirili. Ne pa hiphoparji, saj se desetega junija v Amsterdamu začenja letošnje evropsko prvenstvo, na katerega potujejo plesalci Maestra, Bolera, Blejskega plesnega studia, Urške in še nekateri.
Vse rezultate si lahko preberete na www.pzs.si

View Gallery 5 Photos