Najboljši med najboljšimi. Gala večer svetovnih prvakov v nemški Riesi!

Lana Smolnikar in Klara Senica se bosta potegovali za naslov The best of the best. (Foto: IDO)

V soboto se v sloviti Sachsen Areni v Riesi v Nemčiji zbere smetana enajstih najboljših plesalcev in plesalk, ki so jih izbrali športni direktorji mednarodne plesne zveze IDO (International Dance Organisation). Gre za same svetovne prvake, ki so se s temi naslovi okitili v letu 2017, med njimi sta tudi naši plesalki, svetovni prvakinji v šov duu, Klara Senica in Lana Smolnikar.

Genchi Berisha

Iz Finske prihaja 2PA Dance Stars mala članska disko in freestyle skupina, Maksim Istomin in Regina Tsocur bosta v disko foxu zastopala barve Rusije. Iz Rusije prihaja svetovna jazz prvakinja Ksenija Gorjačeva.

2PA

Tudi Slovaki imajo dve železi v ognju, in sicer street dance šov malo skupino Assos Nelux in članskega šov prvaka Gencija Berisho. Italijo bo zastopala mala skupina v sinhro plesu Top Dance Freedom, Norvežane pa članski modern duet Selina Jappe in Herman Keim. Članski step trio iz Združenega kraljestva Tap Attack bo poskušal osvojiti vrh, Antonio Berrardi in Jasmina Valentina Berrardi iz Italije bosta strastno plesala merengue. Zadnja na štartni listi bo članska disko formacija D.Q. Dance Squad.

Tap Attack

Nastop na gala prireditvi pa so zavrnili štirje nominiranci. Formacija iz Republike Južne Afrike, disko solistka iz Norveške ter slovenski plesalci, in sicer breakdance skupina Unity Crew in hip-hop formacija Artifex. Slednji zavoljo spremembe zasedbe formacije in nekaterih pomembnejših angažmajev.

Sodnik Salvatore Capasso

Žirijo letos sestavljajo štirje moški, in sicer dva Avstralca, Etienne Khoo, ki je plesal in koreografiral mnoge TV-šove, kot je So you think you can dance, in Robbie Kmetoni. Salvatore Capasso obvlada street dance in hip-hop, Arduino Bertoncello pa je specialist za latinskoameriške in standardne plese, modern, jazz. Oba prihajata iz Italije.

Sodnik Etienne Khoo

Ni kaj, v lepi in strastni družbi bom kot edina ženska predstavnica. V Rieso prinašam lanske poljske izkušnje, kjer se je v Ossi odvijal tretji tovrstni dogodek.

Sodnik Arduino Bertoncello

Pred tem pa je bil še Gradec leta 2016 in prvič Rimini leta 2015. Jasno na pobudo in v ideji podpredsednice IDO Fione Johnson Kocjančič.

Podpredsednica IDO Fiona Johnson Kocjančič in predsednik IDO Michael Wendt

Torej v soboto, 24. novembra, se bo ob 21.00 začel boj za osvojitev pokala Billa Fowlerja, lani preminulega ustanovitelja mednarodne plesne zveze IDO, in denarne nagrade za prvo mesto v višini 4000 evrov. Spomnimo, da je lani članska formacija Bolera v koreografiji Matevža Česna zasedla tretje mesto. Zmaga pa je ‘odstepala’ v Ukrajino k Aleksandru Ostaninu.

Lanski zmagovalec Aleksandr Ostanin in tretjeuvrščeni Bolero (foto: IDO)

Se veselim, da končno Riesa zadene tudi mene, saj sem prebrala, da je znana ne samo po plesu, pač tudi pa po odličnih ‘nudlih’. Vse preverim in vse poročam.
 

View Gallery 9 Photos