Naj vas ponovno prevzame strastna Madame Bovary v koreografiji Valentine Turcu in izvedbi baleta SNG Maribor! Na odru ponovno Anton Bogov!

Catarina de Meneses in Sytze Jan Luske v baletu Madame Bovary na odru SNG Opera in balet Maribor (foto: Tiberiu Marta)

V petek, 2. 6., vabljeni na ponovitev dramskega baleta Madame Bovary koreografinje Valentine Turcu!

Sezona se počasi bliža koncu in za rep lahko ujamete ponovitev velike uspešnice koreografinje Valentine Turcu Madame Bovary. Dramski balet inspiriran z romanom Gustava Flauberta je navdihnil Valentino, ki pravi, da je “svet Emme Bovary pravzaprav zrcalna podoba naše postfaktične družbe, prežet z lažnimi novicami, lažno lepoto, lažnimi odnosi, z željo po odobravanju in priznanju ter s hrepenenjem po pozornosti pogosto enako banalnih in notranje praznih ljudi. Tako kot Flaubertov pretresljiv, a brezhiben literarni slog nas baletna pripoved popelje na vznemirljivo potovanje samoodkrivanja, polno kontrastov med naelektrenim spolnim vzburjenjem in otopelostjo, velikimi idejami in šibkostmi telesa”.

Valentina Turcu in njene strastne ženske(foto: SNG Opera in balet Maribor)

Premiero je dramski balet doživel lani v Zagrebu, nato pa konec novembra še v Valentininem domačem gledališču, na odru mariborskega SNG. Takrat je naša recenzentka Daliborka Podboj med drugim zapisala: “Koreografinja Valentina Turcu se je znova predstavila s svojim izjemnim gledališko zasnovanim baletnim delom Madame Bovary; je na novo sodobno zasnovana baletna uprizoritev, ki se uvršča v njen inovativni ciklus ustvarjalnega žanra dramskih baletov, ki ga temelji na svetovnih delih znanih pisateljev, in glavno vlogo nosijo ženski liki.”

V celoti pa si kritiko lahko preberete tukaj: https://www.paradaplesa.si/tristosestdeset/madame-bovary-custvena-baletna-senzacija-valentine-turcu/

(foto: Tiberiu Marta)

Zadnja ponovitev v tej sezoni vas čaka v petek, 2. junija, ob 19.30 v dvorani Ondine Otta Klasinc v Mariboru. V vlogi Emme Bovary bo plesala baletna solistka Catarina de Meneses, njenega moža Charlesa Bovaryja pa bo kot gost zaplesal baletni prvak HNK Zagreb Takuya Sumitomo. Na oder bo po dolgem času stopil v vlogi očeta Bovary baletni solist Anton Bogov, sicer tudi asistent koreografinje, saj bo zamenjal Sergiua Mogo, ki gostuje v Romuniji.