Na Urški brez milosti! Tudi med počitnicami so trenirali.

Svetovna prvakinja Tatjana Lahvinovič je stroga trenerka.

Po odhodu glavne sodelavke za tekmovalne plese na plesni šoli Urška, Barbare Nagode Ambrož, se je konec avgusta ustanovil Urška Active Team. Ekipa plesnih pedagogov je tako med krompirjevimi počitnicami pripravila že druge priprave za plesalce standardnih in latinskoameriških plesov. Tudi tokrat je na novo sestavljen trenerski tim poskrbel, da so bile plesne priprave na visokem nivoju in predvsem zelo uspešne.

Urška Active Team je bdel nad plesalci …

"Priprav se je udeležilo okrog štirideset plesnih parov iz različnih držav. Velika večina plesnih parov je bila že na minulih poletnih plesnih pripravah, nekaj pa je bilo tudi novih plesnih parov. Vzdušje je bilo enkratno in polno pozitivne energije. V jutranjih urah je bila na urniku zumba z Viktorijo Manzzini, tehnična lekcija iz latinskoameriških plesov ter tehnična lekcija iz standardnih plesov. Nato so sledile individualne ure s povabljenimi in domačimi strokovnjaki za latinskoameriške in standardne plese in čas za samostojni trening, v večernem delu pa so se odvijale lekcije standardnih in latinskoameriških plesov povabljenih strokovnjakov, ter vodeno preplesovanje. Vse skupaj je trajalo cez cel dan od devete ure zjutraj pa vse do desete zvečer,"
sta za naš portal sporočila Martina Plohl in Kristijan Burazer, člana Urškinega tima.
Med povabljenimi strokovnjaki so bili Sergej Milicija (svetovni prvak v šovu s Katjo Klep, priznan mednarodni sodnik in trener latinskoameriških plesov), Paolo Bosco in Silvia Pitton (večkratna svetovna prvaka v standardnih plesih) ter Tomaž Fuchs (priznan slovenski fizioterapevt za športnike). Vsem naštetim strokovnjakom pa so se pridružili še trenerji Urška Active Teama Nataša Ambrož, Zoran Plohl, Tatjana Lahvinovič, Blaž Pocajt, Metka Mesesnel Bizilj, Peter Majzelj in Maja Geršak.
"Plesni pari so bili s pripravami zelo zadovoljni, zato jih je nekaj ostalo tudi po pripravah na individualnih urah. Trenerji in akterji Urška Active Teama so bili z izvedbo priprav več kot zadovoljni. Plesalci so se med seboj zelo lepo ujeli, veliko je bilo kreativnega dela na lekcijah in aktivnega sodelovanja. Gre za Urško Active Team, kjer je glavni poudarek na besedi active, zato je tudi način dela drugačen kot drugod. Urška Active Team pa se že veseli in je v velikem pričakovanju naslednjih priprav, ki se bodo odvijale februarja prihodnje leto," optimistično gleda v prihodnost ekipa Urškinih trenerjev.
foto:Marko Mesec fotogalerija www.fotomesec.com

View Gallery 5 Photos