Na evropskem zelo skromno. Jan Hafner & Pina Eržen 38., Luka Arko & Evdokia Sinyavska predzadnja!

Pina Eržen, Jan Hafner, Evdokia Sinyavska in Luka Arko (foto: Maja Eržen)

V soboto se je v Temišvarju v Romuniji odvijalo evropsko prvenstvo v standardnih plesih za starejše mladince. V konkurenci 56 parov sta plesala tudi dva naša. Aktualna državna prvaka Jan Hafner in Pina Eržen sta zasedla 38. mesto in za naš portal komentirala: "Tokrat se ne moreva pohvaliti, da sva odplesala najbolje, kot znava. Med 56 pari sva se uvrstila na 38. mesto. Tekma se je odvijala v isti dvorani (Constantin Jude Hall, op. u.), kjer sva pred dvema letoma plesala svetovno prvenstvo. Spet so ambient svečanosti na plesišču obogatile črno-bele zavese in primerna osvetlitev. Program je potekal po zastavljenem urniku, je pa bilo v dvorani precej vroče in soparno. Na tekmi tokrat nisva imela nobenega trenerja oziroma spremljevalca, razen seveda svojih staršev. Imeli smo tudi nekaj priložnosti, da smo se med seboj družili z Luko (Arko, op. u.) in Dunjo (Evdokia Sinyavska, op. u.). Ob tej priložnosti se zahvaljujeva svojemu trenerju Alekseju Galčunu in staršem." Jan in Pina pa sta kljub temu izboljšala lanski rezultat, ko sta si delila 49. do 50. mesto med 57 pari. Spomnimo, da sta lani Ivan Jarnec in Ana Ekart zasedla osemnajsto mesto.

Dvorana Constantin Jude Hall v Temišvarju (foto: Maja Eržen)

Drugi par, že omenjena Luka Arko in Evdokia Sinyavska, ki sta druga na slovenski rang lestvici, sicer pa četrta v državi, sta zasedla predzadnje mesto. Na tekmo bi skoraj odpotovala tretja v državi, Brin Hlade in Laura Walter, a sta ju v zadnjem tednu po številu točk prehitela Luka in Evdokia. Državna podprvaka, Nal Lakič in Jasna Potočar, pa nimata dovolj točk. Pinino izjavo o uradnem spremljevalcu, ki ga naj ne bi bilo, sem seveda preverila pri Miranu Priteklju, ki na Plesni zvezi Slovenije skrbi za tovrstne zadeve. Res bi bilo nenavadno, da na uradno prvenstvo plesalci oddidejo sami. "Uradni spremljevalec evropskega prvenstva v standardu za starejše mladince je bil Dušan Arko, oče plesalca Luke Arka. To smo se dogovorili nekaj dni pred tekmo in starši obeh parov so se s tem strinjali. Najprej je bil načrtovan Zoran Plohl, a je spremstvo odpovedal, ker menda nima časa. To je vse, kar lahko zatrdim. Mislim, da se morajo v Plesnem klubu Diamant najprej sami med sabo dogovoriti, kaj in kako bodo kaj počeli," je za Parado plesa izjavil Miran.

Zoran Plohl ni imel časa za ekipo starejših mladincev.

Pina pa mi je čez nekaj časa napisala dopolnilo k zgornji izjavi:"Spremljevalec je bil gospod Arko, vendar ni bil spremljevalec, ki smo ga izbrali mi." Videti je, da res nekaj ne ‘štima’ v Diamantnem taboru …

Mimohod naših parov (foto: Maja Eržen)

Zmaga je ostala v Romuniji, in sicer sta postala evropska prvaka Sebastian Alin Zicoane Heler in Anca Copos, ki skupaj plešeta od septembra 2014. Lani sta bila na evropskem prvenstvu komaj 27., na svetovnem pa 11. Med sodniki ni bilo slovenskega predstavnika.

Sebastian Alin Zicoane Heler in Anca Copos (foto: FB)

Slovenski plesalci se 27. junija zberejo na svojem zadnjem prvenstvu v tem letu, in sicer v kombinaciji latina in standarda. Državno prvenstvo bo potekalo kot del tedna državnih prvenstev v modernih tekmovalnih plesih. Organizatorka je Azra Selimanovič s svojim plesnim centrom Libero. Vabljeni na plesno druženje v Medvode.

Azra Selimanovič na državnem prvenstvu v kombinaciji pred dvema letoma (foto: Marko Mesec)

 

View Gallery 6 Photos