Misica Lea Perovšek naredila šoferskega in tekla po sponzorski avto

Miss športa Lea Perovšek si je priplesala avto za šest mesecev.

Državna prvakinja v latinskoameriških in standardnih plesih v starejšemladinski kategoriji Lea Perovšek je lento najlepše športne misice prejela 24. aprila v Festivalni dvorani in za eno od nagrad prejela v šestmesečno uporabo avto nissan micra. Lea takrat še ni imela šoferskega izpita in komaj je čakala dan, ko bo lahko uradno sedla za volan novega avtomobila. Usodni datum je bil pred nekaj dnevi, ko je 14. maja v prvo opravila šoferski izpit. Seveda ni čakala niti minute in takoj šla prevzet avto, s katerim se teh nekaj dni prevaža predvsem po Ljubljani.

Na tekmovanje za najlepšo športnico se je prijavila iz radovednosti in zmagala.
“Zaenkrat se vozim od doma pa do centra mesta oziroma po mestu. Prva malo daljša vožnja pa me čaka to nedeljo. Grem v Sevnico, kjer bom otvorila avtomobilsko gorsko dirko za evropski pokal Petrol Sevnica in po končani tekmi bom podelila priznanja zmagovalcem. Mikrica je zelo okretna in se mi je že zelo priljubila. Poleti sigurno greva na morje in izlete,” je bila navdušena Lea nad novim vozilom. Kot maturantka je zdajle popolnoma v pripravah na maturo. Esej iz slovenščine je že za njo, glavnina izpitov pa se bo začela konec maja. V petek, 21. maja, bo Lea seveda plesala tudi četvorko na  Slovenski cesti v Ljubljani v okviru letošnje Maturantske parade in tako pripomogla k doseganju letošnjega Guinnessovega rekorda v sočasnem plesu na enem mestu. Kaj pa njena oziroma njuna plesna kariera? S soplesalcem Andrejem Mesojedcem sta s tem letom prekinila s treningi in tekmovanji zaradi Leine poškodbe kolena. Odlična plesalca sta bila strah in trepet v kategoriji starejših mladincev, letos pa sta prestopila med člane, a nista odplesala še niti enega tekmovanja
Z Andrejem Mesojedcem se vračata na plesni parket letos avgusta.
“Z Andrejem sva se odločila, da začneva s treningi letos avgusta in to s polno paro. Moja poškodba, pa najina matura (tudi Andrej je maturant, op.p.) sta bila razloga, da ponovno zapleševa malo pozneje. Z nastopi pa bova pričela v drugi polovici leta. Mi bo pa Mikrica pomagala tudi pri treningih, saj bo tako moja mama razbremenjena vožnje na in s treningov,” je povedala Lea.