Miša Cigoj: Naš ples je poceni. Janja Frank: Tango je strast

Plesalca Miša Cigoj in Janja Frank bosta gosta oddaje Parada plesa.

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, si lahko ogledate pogovor z dvema plesnima ustvarjalcema, ki sta posebna zaradi načina plesa, s katerim se ukvarjata. V prvem del oddaje gostimo Mišo Cigoja, ki nam je ekskluzivno zaupal, da bo čez nekaj mesecev postal očka, da si želi kar tri otroke, vse o svoji komaj dvajsetletni ženi Svetlani, ki je prišla iz Ukrajine, in seveda mnogo svojih misli o plesu.

Miša Cigoj je diplomirani ekonomist, pedagog, plesalec in trikratni svetovni prvak v kombinaciji, ki je pred kratkim dopolnil enaintrideset let.
"Jaz sem plesalec v odhajanju. Ko si star enaintrideset let, nimaš več veliko pred sabo v tekmovalnem smislu.  Razkol med dvema mednarodnima plesnima zvezama je bil nujno potreben. WDC in WDSF zagovarjata vsak svoj način plesanja. Parametri sojenja so se spremenili. Mi smo se predolgo držali angleške šole in smo zaspali. Naš šport je zelo poceni. Ples ima napačen image v tem trenutku," je le nekaj misli, ki so bile izrečene v oddaji Parada plesa. Miša bo zagotovo razburil vse tiste, ki se držijo okorelega razmišljanja o športnem plesu.
Septembra je skočil drugič v zakonski stan, in sicer s plesalko Svetlano Uštigovo, s katero pričakuje tudi prvega otroka. (Foto: Samo Trebižan)
Umirjena in karizmatična plesalka argentinskega tanga ter pedagoginja Janja Frank je zaupala, kaj vse priptavlja njen klub 100% tango na bližajočem se tango festivalu. Povedala je ,kako je potekalo snemanje filma Vaje v objemu, kjer je pod taktirko režiserja Metoda Pevca imel tango glavno vlogo.
Plesalka in pedagoginja Janja Frank letos praznuje deseto obletnico kluba 100% tango.

"Nad tangom sta me navdušila Matej Orešič in Nina Klančnik. Biti v odnosu z nekom tri minute in to strastno je dovolj, da se odklopiš,"
razmišlja Janja, ki je na snemanje prinesla tudi svoj najljubši par plesnih čevljev argentinske blagovne znamke Comme Il Faut.
Oddajo smo posneli v galeriji Equrna v Ljubljani …
Oddajo Parada plesa smo posneli v galeriji Equrna v Ljubljani na razstavi Veliki črni bik, koga kličeš? umetnikov Tine Dobrajc in Mita Gegiča. Ogledate si jo lahko danes zvečer ob 22.10 na TV3 Medias in v ponovitvi v soboto, 12.10., ob 10.30.  Dan brez plesa je izgubljen dan.
… na razstavi Veliki črni bik, koga kličeš? umetnikov Tine Dobrajc in Mita Gegiča. (Foto: Marija Orašanin)
View Gallery 6 Photos