Mimi Marčac Mirčeta. Naš moto se glasi: Kjer je ples, sreča in veselje!

Mimi Marčac Mirčeta

Mimi Marčac Mirčeta, vodja Plesnega centra Mimi, je zadovoljna z minulo sezono in že načrtuje novo.

Draga Mimi, zaključek državnega prvenstva je nekako tudi zaključek sezone. Letošnja je bila gotovo posebna. Po čem si jo boš (poleg korone seveda) zapomnila in kaj te je naučila?
Zaključek letošnje res posebne sezone, polne novih izzivov, je bilo državno prvenstvo. Pol sezone smo s tekmovalci trenirali prek spleta in se trudili nadgraditi svoje plesno znanje. Kar, mislim, da nam je tudi uspelo. Naučili smo se, da je možno tudi na štirih kvadratnih metrih ustvariti kakovostno koreografijo. Ukvarjali smo se z globino giba, z muzikaličnostjo, s preciznostjo v tehniki in veliko delali na moči. Jaz sem se naučila montaže video posnetkov. Saj smo za naše starše s plesalci celega PC Mimi pripravili zimsko produkcijo v obliki 30-minutnega filma in z zgodbo – Pismo božičku. In se potem skupaj družili preko Zoom povezave. Zapomnila si jo bom po tem, kako so nas skupni cilj in skupno delo ter ljubezen do plesa še bolj povezali. Naučila sem se, da je vse mogoče, če se hoče in če si malo iznajdljiv.

Mimi Marčac Mirčeta s plesalkami na Laguni, kjer domuje njen Plesni center Mimi.

Kako uspešna si bila z ekipo na državcu?
Jaz sem super zadovoljna z ekipo. Saj smo kljub temu da je večina solistov in parov prestopila v višjo starostno skupino, dosegli nepričakovane izvrstne rezultate. Priplesali smo si sedem medalj in skoraj vsi naši plesalci so plesali v finalu. Par Lia Končan in Sara Vogrin sta v višji starostni skupini že tretjič ubranili naslov državnih prvakinj v jazz duetu starejši mladinci. Kljub temu da sta se dve tekmovalki poškodovali teden pred državnim prvenstvom, smo z rekoreografiranjem malih skupin zelo dobro nastopili. Verjamem, da bi, če se ne bi to zgodilo, osvojili še več medalj. Kar je najpomembneje – vsi so kljub izjemno napornemu letu bili pripravljeni na državno prvenstvo in jih je bilo res užitek gledati, kako polni žara in s srcem plešejo. To se mi zdi največji uspeh tega leta.

Lia Končan in Sara Vogrin na najvišji stopnički jazz duo.

Kako pa si doživela prvenstvo, kaj se ti je vtisnilo v spomin, kaj je bilo posebnega?
To veselje, da smo lahko spet skupaj in tekmujemo, se družimo. Pozitivna energija, ki je vladala v prostoru. Kolegialnost med trenerji in plesalci. Vsi smo se z veseljem objeli, poklepetali. Zanimivost novih točk, ki smo jih videli prvič, prej smo imeli pet kvalifikacij in smo že približno vedeli, kje smo. In ekipo PC Mimi, ki je dihala kot eno.

Na letošnjem državcu

Kje in kako boš preživela poletje, počitnice, dneve na ‘off’, če seveda bodo?
Po tej drugačni in s covidom prepleteni sezoni sem si vzela tri tedne dopusta, ki ga bom preživela predvsem na morju. Nekaj na hrvaški obali, nekaj v Turčiji. Ko si cepljen, so potovanja dostopnejša. Vmes postorim nujno papirniško delo. Preostali del počitnic bomo imeli odprte classe ob torkih in četrtkih ob 19. uri v prostorih PC Mimi, v Bifit centru na Laguni. Učili bova midve s Stašo Tušar ter nekaj drugih učiteljev, ki niso del naše strokovne ekipe. Zadnji teden v avgustu imamo že tradicionalno teden priprav za tekmovalce in plesno-plavalno varstvo za najmlajše.

Mimi in Staša Tušar sta povezani že dolgo; na fotografiji sta še iz časov PŠ Urška.

Načrt za prihodnjo sezono pa je kakšen?
V upanju, da nas ne ujame 4. val koronskega zaprtja, odhaja celotna tekmovalna ekipa 16. 9. 2021 na evropsko prvenstvo v jazzu, modernu in baletu v Skopje. Ker so se vsi uvrstili v državno reprezentanco. Držite pesti, da nam jo korona spet ne zagode. Sem pa v svojo strokovno ekipo povabila Anjo Oman, ki je specializirana za otroke od 2. do 3. leta in 4. do 6. leta. Nekoč je tudi plesala pod mojo trenersko taktirko in to počne še danes v naši rekreativni skupini Ladies and gentelmen, v kateri so plesalci, ki so nekoč zmagovali na tekmovalnih odrih, in tudi tisti, ki jim je preprosto všeč jazz dance. Predvsem je Anja srčna in izjemna oseba in sva nekako na isti valovni dolžini. Od letos z nami sodeluje vsem verjetno znana kondicijska trenerka Nataša Gorenc, ki je tudi pripomogla k letošnjim nepričakovanimi rezultatom. Trudim se sestaviti dobro, strokovno podkovano ekipo, ki se bo trudila, da se bodo pri nas vsi počutili domače in zadovoljno in se veliko naučili. Naš moto je: Kjer je ples, sreča in veselje.