Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta tretja v Evropi

Miha Vodičar in Nadija Bičkova na plesnem parketu v Moskvi.

V zasneženi Moskvi se je v soboto, 9.4., odvijalo letošnje evropsko prvenstvo v kombinaciji desetih plesov, in sicer v sklopu velikega plesnega tekmovanja Danceforum. Med enaintridesetimi plesnimi pari, kolikor jih je plesalo na parketu univerzalne športne hale Družba, je bil tudi naš par Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki je zasedel tretje mesto. Nadija je blestela v standardni in latinski obleki rožnatih oziroma lila kombinacij. Četrta z lanskega svetovnega prvenstva pa sta za naš portal takoj po tekmovanju kratko komentirala svoj nastop: ”Sva zadovoljna, plesala sva zelo dobro. Greva naprej!”

Bosta Nadija in Miha postala tudi nova državna prvaka v latinskoameriških plesih?
Miha in Nadija sta pred časom napovedovala uvrstitev na vrh, a sta jima štrene zamešala danska plesalca Bjorn Bitsch in Ashli Williamson, sicer še vedno aktualna svetovna prvaka in lanska evropska prvaka. Letos sta se morala zadovoljiti z drugim mestom, saj je na domačem terenu zmagal ruski par Timur Imametdinov in Ekaterina Nikolajeva, lanska druga.
Ruski par Timur Imametdinov in Ekaterina Nikolaeva je zmagal na domačem terenu.
Danski par Bjorn Bitsch in Ashli Williamson je zasedel drugo mesto.
Tudi dejstvo, da je bila med sodniki Slovenka, in sicer dr. Meta Zagorc, ni pomagalo, da bi Nadija in Miha priplesala mesto višje. “Kot sodnik težko komentiram. Tekmovanje je bilo odlično. Rezultat naših pa odraz dobre pripravljenosti. Plesala sta z navdihom. Bila sta opažena od publike, novinarji so ju oblegali. Par ima neverjetno perspektivo, seveda pa bi mu morali v reprezentanci omogočiti, da gre na čim več tekem, ki bi mu omogočale vzpon na svetovni rang lestvici. Vsi smo ponosni na medaljo,” je sporočila Meta iz zasnežene Moskve.
Med sodniki na evropskem prvenstvu je bila tudi dr. Meta Zagorc.
Miho in Nadijo čaka še svetovno prvenstvo v kombinaciji, ki bo letos novembra v Šanghaju, seveda pa se bo naš par v soboto, 16. aprila, v Laškem potegoval za osvojitev naslova najboljših na državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih. Borba bo zanimiva, saj po odhodu para Jurij in Jagoda Batagelj med profesionalce še nekaj parov čaka na svojih pet minut, med njimi Damir Halužan in Anna Mashchyts, pa Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva, Kristjan Burazer in Martina Plohl.
Borba za naslov novega državnega prvaka bo potekala med pari Damir Halužan in Anna Mashchyts …
… Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva …
… Kristjan Burazer in Martina Plohl.
View Gallery 8 Photos